Motorová souprava Regionova jedoucí z Nučic, která měla na smíchovském nádraží cílovou stanici, zde měla „konečnou" doslova. V 9.28 byla tomuhle vlaku kolej krátká.

Při příjezdu k nástupišti nedobrzdil - a vrazil do zarážedla na konci „slepé" koleje. Jeho betonovou konstrukci zdemoloval - a sám jednou nápravou vykolejil. Ke střetu naštěstí došlo v nízké rychlosti, a tak následky nejsou drastické.

Tři ženy, které trpěly zranění, naštěstí vyvázly jen s lehkými úrazy, uvedla Jiřina Ernestová z centrály pražských záchranářů. Cestující, které už stály u dveří a chystaly se vystupovat, sanitky převážely do motolské nemoc nice se zhmožděninami končetin a hlavy. Podle Ernestové byly pacientky převezeny hlavně k preventivním vyšetřením. Dalších zhruba 15 pasažérů vyvázlo bez úhony.

Příčinu vyšetřuje dražní inspekce

Důvody, proč vlak nezastavil v bezpečné vzdálenosti před zarážedlem a vnikla 80tisícová škoda na nabourané soupravě a 100tisícová na trati, jsou předmětem zkoumání.

Komisionální prohlídka ukáže, zda nehodu neměla na svědomí technická závada, připomněl za drážní inspekci Martin Drápal. Očekává, že závěry by mohly být k dispozici do týdne.

Druhou z možných příčin je selhání strojvedoucího. O mimořádnou událost na dráze se zajímá také policie. Zatím ale nemá zprávy, že by se konkrétní osoba dopustila trestného činu. To ukáže až další šetření.

Železniční provoz ve frekventované stanici Praha-Smíchov nehoda výrazněji nepoznamenala. Pouze souprava, které havarovala, nevyjela na svou trasu opačným směrem.