Incident se odehrál v úterý 7. února v dopoledních hodinách v Praze 10. Starší žena měla ten den dorazit do zdravotnického zařízení na domluvené ošetření, tam se však nedostavila. Její přítel se s obavou o její zdraví obrátil na linku 156. 

„Hlídka se na místě jejího trvalého pobytu spojila se sousedem, který ji pustil do domu a zavedl k dotyčnému bytu. Zvonění a bouchání zůstalo bez reakce, proto strážníci přelezli oplocení přilehlé zahrádky patřící k bytu a přes polootevřené ventilační okénko se na ženu uvnitř dovolali,“ sdělila mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. 

Ilustrační foto
Za nehodu u Chýně mohlo špatné předjíždění. Řidiče museli vyprostit hasiči

Žena na strážníky zakřičela, že upadla a nemůže se zvednout. Klíče od jejího bytu nikdo jiný neměl, proto museli dveře násilně otevřít hasiči. Policie poté v bytě nalezla nemohoucí zaklíněnou ženu mezi toaletou a sprchovým koutem. 

„Protože žena začala ztrácet vědomí, uložili ji do stabilizované polohy, zajistili průchodnost dýchacích cest a předali ji přivolaným záchranářům. S podezřením na cévní mozkovou příhodu byla žena po akutním ošetření převezena do nemocnice,“ dodala mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.