Jeho řádění se v Praze neobešlo beze škod. V sobotu dopoledne pražští hasiči oznámili na twitteru, že od rána do půl desáté měli pět výjezdů spojených s následky větru.

Jedním z prvních se stalo odstraňování menšího stromu, který se v Troji opřel o zaparkované auto. Nárazy větru ale nepoznamenaly jen stromy. V Horních Počernicích bylo třeba zajistit roztrženou reklamní plachtu, v Nuslích hasiči dopoledne odstraňovali plech uvolněný ze střechy bytového domu.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu upozorňující na západní až severozápadní vítr platí až do sobotní 19. hodiny. Alespoň to tak je v Praze i na většině území Středočeského kraje. Pouze v západní části středních Čech (konkrétně se jedná o území obcí s rozšířenou působností Beroun, Černošice, Dobříš, Hořovice, Kladno, Příbram, Rakovník, Sedlčany a Slaný) je varování načasováno pouze do 13. hodiny.

Vichr trápil jižní Moravu. Stromy padaly na silnice
ČR zasáhl silný vítr. Popadané stromy komplikovaly dopravu, lidé byli bez proudu

Aktuální počasí souvisí s postupem frontálního systému spojeného s hlubokou tlakovou níží, která se přes střední Evropu přesouvá z Beneluxu nad Polsko. Od pondělka pak můžeme očekávat výrazné oteplení.