Pokračování pátrací akce začalo v pondělí kolem 9. hodiny. V řece a u jejích břehů hledali policisté z poříčního oddělení. "Mají s sebou i potápěčskou techniku, v případě, že by byla potřeba," uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Pomáhala jim podle mluvčího také městská policie se člunem.

Potápěči pražských hasičů prohledávali podzemní stoku Motolského potoka a pátrali po pohřešované osobě
Lovce kešek v Motolském potoku zastihla bouře. Žena utonula, muž se stále hledá

"Potápěči pražských hasičů dnes budou opět vyhledávat v podzemní části Motolského potoka. Během dne budeme postupně vstupovat do podzemí," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Pod povrch se vydali jeho kolegové na náměstí 14. října blízko Anděla.

Po 14. hodině Kavka na Twitteru oznámil, že poslední úsek kanálu mezi ulicemi Vrchlického a Plzeňskou byl prohledán. "Pohřešovanou osobu jsme nenašli," sdělil mluvčí Kavka Pražskému deníku. "Nevím, jestli si nás policisté znovu vyžádají," dodal. Zásah skončil hlavně proto, že meteorologové předpovídají na odpoledne a večer další bouřky a déšť.

"Pro nás pátrací akce pokračuje dál," řekl pro Pražský deník následně policejní mluvčí Rybanský. "Potápěči poříční policie prohledávají okolí dna Vltavy. V úterý opět vyjede loď. Budeme na vodě pátrat dál. Uvidíme, jestli bude potřeba opět povolat potápěči pražských hasičů," dodal Rybanský. Na twitterovém účtu se pak objevila informace, že manévrovací prostor byl od výpusti Motolskeho potoka až k Helmovskému jezu, který se nachází u ostrova Štvanice. Definitivní konec pondělního pátrání nastal podle policie až kolem osmé hodiny večer.

Voda ve zhruba čtyři kilometry dlouhé stoce, která připomíná menší tunel metra, už je relativně čistá, bez naplavenin. Dá se však předpokládat, že pokud nezvěstný muž se nestihl dostat do některého z kanalizačních výklenků, zřejmě jej vlna spláchla až do řeky. Viditelnost však pod hladinou v okolí náplavky či Mánesa není ideální. Navíc proud mohl muže klidně zanést stovky kilometrů daleko. Přesto policisté nic nevzdávají a budou se snažit - bohužel pravděpodobně utonulé - tělo mladého muže najít.

Geochacing, do češtiny překládaný jako hledání kešek, se pohybuje na hranici turistiky a sportu, někdy však bohužel tato oblíbená kratochvíle může být i dost nebezpečná. Hledači mají k dispozici souřadnice a pomocí GPS navigace se snaží ulovit plastovou (většinou voděodolnou) schránku, kam se zapíší do deníku. Občas si "kačeři" vyměňují nějaké předměty - jsou z nich tedy tak trochu lovci pokladů. 

Praha 5 chce zkontrolovat kešky na území městské části a ty nebezpečné nechat odstranit. "Zmíněnou část potoka spravuje odbor ochrany životního prostředí magistrátu, proto si domluvím schůzku, abychom společně zjistili, jestli je možné podniknout bezpečnostní opatření," řekl starosta Pavel Richter (TOP 09). "Zkontrolujeme umístění kešek na území Prahy 5, jestli některé nejsou na nebezpečných místech, abychom mohli přijmout opatření, která zamezí podobným tragédiím do budoucna," uvedl Richter.

Potápěči pražských hasičů prohledávali podzemní stoku Motolského potoka a pátrali po pohřešované osobě
V Praze potopa. Kvůli bouřce měli hasiči napilno, u Vltavy šli do akce potápěči