Hasiči nemuseli jet daleko; k havárii došlo asi kilometr od jejich stanice. Přesto při jejich příjezdu už byla přední část auta v jednom ohni. „Byla požárem zcela zasažena a plameny se rychle rozšiřovaly na celý automobil,“ uvedl Petr Svoboda z oddělení integrovaného záchranného systému středočeských hasičů.

Požár aut.
Nehoda na okruhu: dvě ze čtyř aut shořela

Na místo byla přizvána pracovnice životního prostředí

Požár se hasičům zasahujícím v dýchací technice podařilo rychle zdolat – zdaleka to však neznamenalo, že je vše hotovo. „Při nehodě uniklo asi sto litrů nafty, která se vlivem hasebního zásahu dostala do kanalizace. Na místo proto byla přizvána pracovnice životního prostředí, která rozhodla o dalším postupu při likvidaci uniklých pohonných hmot,“ připomněl Svoboda.

„Po zadokumentování nehody policií bylo vozidlo následně vyproštěno pomocí navijáku z vyprošťovacího automobilu,“ konstatoval. Přímé škody na vozidle odhadl vyšetřovatel na 800 tisíc korun. Hlavní tah z Prahy na Kutnou Horu zůstával uzavřen až do půl deváté. Odklon dopravy do vedlejších ulic si vybral svou daň v podobě nemilého zdržení.

Nehoda. Ilustrační foto.
Hromadná nehoda čtyř aut zablokovala D7, dva zranění