Vzápětí chtěl z místa utéct, nedostal se ale daleko. Už po pár metrech ho policisté dohonili a zadrželi, připomněla Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. „Za to si muži zákona od řidiče vyslechli smršť výhrůžek, že si to lidově řečeno odskáčou – a že je nyní čekají velké problémy," doplnila.

S „velkými problémy" ale nyní může počítat spíš muž z drahého auta – podle mediálních spekulací jde o fotbalového reprezentanta Davida L., který aktuálně kope za plzeňskou Viktorii. Ukázalo se totiž, co bylo příčinou jeho útěku i podrážděnosti: alkohol. Podle Martínkové měl v sobě přes půl druhého promile.

Policisté proto zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Po provedeném lékařském vyšetření policisté muže vyslechli – a následně propustili na svobodu. Příčiny a bližší okolnosti případu budou předmětem dalšího prošetřování," konstatovala Martínková.

Šoférovi ani nikomu dalšímu se při nehodě nic nestalo – hmotná škoda na ne zrovna tuctovém autě je ale vysoká. Rozmlácení přední části vozu bylo předběžně odhodnoceno na půl milionu korun.