Protože navíc panovalo sychravé počasí, které nebylo příjemné ani lidem v suchu, objevily se obavy o mužovo zdraví. Operátor městské policie proto vyslal hlídkaře, kteří jezdí prověřovat oznámení na linku 156. Ne náhodou – všechna jejich auta jsou vybavena defibrilátory pro laické použití, připomněla ve čtvrtek vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová.

„Hlídka dorazila na místo během pěti minut. Na schodech na břehu náplavky u jedné ze zakotvených lodí seděl muž, který byl celý mokrý a silně se třásl. Hlídka muži okamžitě pomohla vysvléci mokré věci, zabalila ho do izotermické fólie a posadila do služebního vozidla," přiblížila Seifertová čekání na příjezd sanitky.

Hádka v opilosti

Téměř současně se záchranáři se na místě objevila žena, která prohlásila, že je mužovou přítelkyní. A hned vysvětlovala, co se odehrálo: s partnerem popíjeli – přičemž se strhla hádka. Ona pak do muže strčila; do Vltavy ho shodila úmyslně, aby se ve vodě zchladil. Její slova pak potvrdil i prochladlý muž.

„Šestatřicetileté ženě bylo následně naměřeno skoro 1,5 promile a devětatřicetiletému muži skoro 2,5 promile alkoholu v dechu," poznamenala Seifertová.

Tímhle konstatováním ovšem věc nekončí. S ohledem na počasí strážníci usoudili, že muž by mohl mít zdravotní následky – a věc tudíž vyhodnotili jako podezření ze spáchání trestného činu. Věc tudíž dále řeší policie.