Ve směru jízdy na Modletice, tedy od dálnice D5 či letiště k D1, policisté Pražský okruh uzavřeli kvůli zásahu složek integrovaného záchranného systému a vyšetřování všech okolností události, jejímuž tragickému následku už bohužel nebylo možné zabránit.

Na dálničním kilometru 79,3, tedy vlastně jen kousek před nájezdem na D1, najela dodávka na nákladní vůz silničářů s připojenou světelnou šipkou varující před překážkou v jízdním pruhu. Tělo jejího řidiče, který utrpěl zranění označovaná jako neslučitelná s životem, zůstalo ve vraku zaklíněno. Protože bylo zřejmé, že řidič na místě zemřel a jakékoli pomoc je marná, na vyprošťování za pomoci hydraulického zařízení došlo až po ukončení prvotních úkonů policie zajišťující vyšetřování.

Mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel uvedl, že na místě zasahovaly jednotky profesionálů z Říčan a z pražských Modřan, vyslána byla i jednotka sboru dobrovolných hasičů z Dolních Jirčan. Mimo jiné se také bylo třeba postarat o protipožární opatření a zasypat sorbentem uniklé provozní kapaliny.

Poloportál úsekového měření rychlosti na výjezdu z měřeného úseku u Modletic - v dálničním kilometru 78,1 ve směru jízdy od dálnice D1 k D5.
Chytré měření rychlosti už na Pražském okruhu číhá na řidiče. Jde o čtyři úseky

Před místem střetu, které zůstalo neprůjezdné přes tři hodiny, a to i v době odpolední dopravní špičky, se vytvořila dlouhá kolona. Postupně během odpoledne kolaboval provoz prakticky po celé délce existující části Pražského okruhu, a to až po nájezd z dálnice D5 od Berouna a Rudné. Přetížen byl i provoz na možných objízdných trasách – zprvu zejména na silnici 101 u Jesenice či přes Ořech a pražskou ulici K Barrandovu, následně i na dalších komunikacích v oblasti.

V metropoli se přesun dopravní zátěže nepříznivě projevil zejména na Jižní spojce – ale třeba i v ulicích Vídeňská či Radlická. Rovněž tam se motoristé zdrželi v kolonách.

Zásah hasičů u převrácené cisterny s kyselinou u dálnice D1 na exitu 29.
Cisterna s kyselinou zablokovala na Benešovsku nájezd na dálnici D1