"Z Výstaviště odvezeno celkem deset pacientů do zdravotnických zařízení," sdělila Poštová v textové zprávě. Záchranáři je odvezli do Nemocnice Na Františku, Fakultní nemocnice v Motole, Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích a Nemocnice Na Bulovce. Na Výstavišti byli ošetřeni další čtyři lidé, kteří hospitalizaci odmítli.

Další dva lidé pak záchrannou službu kontaktovali v souvislosti s únikem z domova. "Jeden muž byl odvezen do Thomayerovy nemocnice," doplnila mluvčí. Na Výstavišti záchranáři kvůli počtu ošetřovaných osob aktivovali traumatologický plán, na místo přijel i speciální vůz Atego.

Hasiči povolaní na Výstaviště prostory v takzvané malé sportovní hale odvětrali. Hledali také zdroj úniku plynu, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Případem se zabývá pražská policie. "Jako nejpravděpodobnější příčina zvýšeného výskytu oxidu uhelnatého v hale se jeví špatné spalování motoru rolby, která před tím upravovala led. Přesnou příčinu této události budeme zjišťovat a zajímat nás bude především technický stav rolby," uvedli policisté na Twitteru.

Muž v pražském Radotíně přebíhal železniční trať, střet s rychlíkem nepřežil
V Radotíně srazil rychlík člověka. Omezení zasáhlo i mezinárodní spoje

Zimní stadion na holešovickém Výstavišti je využíván pro sportovní i kulturní akce. V zimní sezoně nabízí možnost veřejného bruslení, tréninků ledního hokeje či krasobruslení.

Oxid uhelnatý je bezbarvý a bez zápachu. Je vysoce jedovatý, vzniká při nedokonalém spalováním dřeva, plynu, benzinu, uhlí či dalších látek. Otrava nastává po vdechnutí většího množství této látky. Prvními příznaky jsou obvykle bolesti hlavy, nevolnost, závrať, malátnost a zmatenost. Typické je třešňové zbarvení kůže a sliznic.

Provoz nového oddělení Urgentního příjmu pražské Nemocnice Na Bulovce byl slavnostně zahájen.
Nemocnice Na Bulovce má nový urgentní příjem. Chce být traumatologickým centrem