Necelou hodinu po dnešní půlnoci havaroval na křižovatce na Karlově náměstí pětadvacetiletý řidič motocyklu tovární značky Peugeot Vivacity a utrpěl těžká zranění hlavy. Šlo o syna předsedy KDU-ČSL Cyrila Svobody.

„Motorkář jel po ulici Resslova v Praze 2 ve směru jízdy k ulici Ječná. V prostoru křižovatky Karlovo náměstí narazil na vyvýšený ostrůvek a upadl. Při dopravní nehodě se vážně zranil. Záchranná služba ho převezla do nemocnice. Dechová zkouška nebyla vzhledem ke zdravotnímu stavu provedena,“ sdělila mluvčí pražské policie Iva Knolová.

„Pětadvacetiletého muže jsme s poraněním hlavy ve vážném stavu převezli na ARO do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ upřesnila mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Prohlášení Cyrila a Věnceslavy Svobodových

V noci ze 17. na 18. června havaroval na skútru náš syn Radim Svoboda. Byl převezen do nemocnice, kde je hospitalizován. Žádáme novináře a veřejnost, aby respektovali soukromý charakter celé této citlivé skutečnosti. Děkujeme za pochopení, Cyril a Věnceslava Svobodovi

V Praze 18. června 2009