K nehodě vyjely dvě jednotky pražských hasičů, jejich kolegové z Dopravního podniku, policisté i záchranáři. Hasiči hlavního města informovali, že nebylo zapotřebí nikoho vyprošťovat a místo předali k technickému zajištění svým kolegům. "Aktivujeme traumatologický plán. Aktuálně kontaktujeme zdravotnická zařízení ohledně kapacit pro poskytnutí následné péče pacientům. Na místě jsou tři posádky záchranné služby, inspektor a speciální vůz Atego," informovali záchranáři.

"V 14.57 jsme ukončili traumatologický plán. Lehká poranění – především obličeje – utrpělo 12 osob. Naše posádky je transportovaly do Fakultní nemocnice Motol, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Všeobecné Fakultní nemocnice a Ústřední vojenské nemocnice. Všichni pacienti už jsou na příjmech zdravotnických zařízení," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

V pražské Zenklově ulici srazila tramvaj chodce.
Tramvaj srazila v Praze chodce. Mladého muže uvedli do umělého spánku

Linka 17 je ze zastávky Palackého náměstí, linky 5 a 9 jsou ze zastávky Zborovská odkloněny po trase Karlovo náměstí - Novoměstská radnice a dále po svých trasách (odklon je pouze jednosměrný). Autobusy linky 176 budou jezdit opožděně.

Zdroj: Youtube

"Rašínovo nábřeží je ve směru do centra pro veškerou dopravu uzavřeno," uvedla policie na svém Twitteru. Ke zprovoznění tratě i silnice došlo kolem půl čtvrté odpoledne.

Tramvaj srazila na pražském Andělu chodkyni.
Tramvaj srazila na Andělu chodkyni, hasiči použili vaky. Provoz byl obnoven