V křižovatce s ulicemi Vokovická a Veleslavínská ve velmi vysoké rychlosti porazil semafor a následně auto vrazilo do refýže. Ve vraku zůstal řidič zaklíněný. Neměl šanci přežít; záchranáři už pro něj nemohli nic udělat.

Po vyproštění těla, při čemž museli hasiči použít hydraulickou techniku, lékař mohl pouze konstatovat úmrtí; zranění byla neslučitelná se životem. „Jednotka také zajistila únik provozních kapalin," sdělila Deníku Pavlína Adamcová z hasičské centrály. Nehodu u výstupu z budované stanice metra Nádraží Veleslavín podle slov Jany Rösslerové z ředitelství pražské policie ohlásil řidič jedoucí kolem, který zavolal na tísňovou linku.

Evropská ulice byla uzavřená několik hodin

Při nárazu se z auta vytrhl motor, který odletěl neuvěřitelných 150 metrů od zbytku auta a jeho plastové části začaly hořet; plameny ale hasiči rychle zlikvidovali. Proč mladý muž havaroval, je předmětem šetření – zcela nepochybně se však na nehodě podílel způsob jízdy.

„S největší pravděpodobností mladý řidič nezvládl řízení vlivem vysoké rychlosti," konstatovala Rösslerová. Tachometr prý zůstal po nárazu zaseklý na hodnotě 190 km/h. Přesné okolnosti tragédie zůstávají v šetření kriminalistů z odboru vyšetřování dopravních nehod.

Cenné informace detektivové očekávají nejenom od techniků zkoumajících vrak, ale také od soudních lékařů provádějících pit­vu.

Nehoda si vyžádala několikahodinovou uzavírku Evropské ulice; v ranní dopravní špičce se kolony přenesly i na objízdné trasy. Pouze tramvaje mohly kolem místa havárie projíždět velmi pomalu a s nejvyšší opatrností, což se neobešlo bez zpoždění spojů. Úklidové práce se protáhly až k polednímu.