UVÍZLÝ KŮŇNa začátku května prožili pražští hasiči naprosto unikátní výjezd. Do Řeporyj museli vyrazit na pomoc jezdeckému koni. Tomu uvízla pravá přední noha mezi kolejnicí a betonem nedaleko Horšovské ulice. Provoz vlaků na trati směřující na Rudnou tak musel být na hodinu zastaven. Situaci muselo vyřešit mohutné bourací kladivo, kterým hasiči beton rozbili. Hodinové úsilí se nakonec vyplatilo. Kůň následně odešel po svých.
Kůň uvízl na železničním přejzdu Zdroj: HZS Praha/ Milan Pacík 

ŠTĚSTÍ V NEŠTĚSTÍ Znovuzrození zřejmě zažila 39letá řidička na počátku září v Radotíně. Nerespektovala totiž červená světla a vjela na železniční přejezd poblíž křižovatky ulic Vrážská a Na Betonce. Na místě ji ale uvěznily právě spadlé závory. Řidička se pokoušela závoru objet, aby se z přejezdu dostala. Kolo přední nápravy ale zapadlo do prohlubně poblíž kolejiště. V té době už se k ní blížil rychlík. Infarktovou situaci tak zažila ve chvíli, kdy rychlík projel okolo po vedlejší koleji. Inkriminovaná část vozidla totiž stála na slepé koleji, která není příliš využívaná.
Auto zůstalo stát na přejezdu.Zdroj: Policie ČR 

SMŮLA V LIBOCIČerný týden zažila v říjnu minulého roku Liboc, kdy se na stejném přejezdu v jednom týdnu staly hned dvě téměř identické nehody. V prvním případě na inkriminovaném přejezdu v ulici U Kolejí se jednalo o malou dodávku. Řidičku tlačil rozjetý rychlík směřující do Rakovníka až na další přejezd v Litovické ulici. Ve vlaku se nikomu nic nestalo, řidička ale zůstala v autě zaklíněná a odnesla si z nehody vážná zranění. Kvůli záchranným pracím se zastavil provoz na silnici i na železnici mezi stanicemi Praha-Ruzyně a Praha-Veleslavín. O šest dní později narazil vlak na přejezdu do osobního auta. Naštěstí se tentokrát nikomu nic nestalo. Nehoda ale zkomplikovala dopravu z Prahy do Hostivic.
Střet vlaku s automobilem.Zdroj: HZS Praha/Jan Kostík 

SRÁŽKY S CHODCI Střet vlaku s chodcem museli v červenci řešit hasiči i záchranáři v Bubenči. Nehoda se stala čtvrt hodiny před půlnocí v Pélleově ulici. Chodce srazil motorový vlak mířící do Kladna. Na místě zasahovali jak hasiči, tak záchranáři. Úmrtím skončilo střetnutí chodce s mezinárodním expresem na hlavním nádraží. Nehoda se stala na počátku listopadu ve večerních hodinách. Došlo také na krátkodobé omezení provozu. Dálkové vlaky se kvůli nehodě ve středu města zcela zastavily.
 

Čtěte také: Nehody na přejezdech: Loni zemřelo 45 lidí