Právě motorkář utrpěl závažné zranění; záchranáři museli bojovat o jeho život a do nemocnice pacienta transportoval vrtulník. Místo nehody zůstávalo neprůjezdné a cestující využívající letadla zprvu museli projít kolem pěšky.

Zhruba po hodině, kolem deváté, policisté přesměrovali provoz kolem starého terminálu; na komunikaci se zákazem vjezdu. Přesné okolnosti nehody a míru zavinění zkoumají policisté. Motocyklista čelně narazil do jednoho z aut – a řidič tohoto vozidla, když se snažil zabránit střetu a na poslední chvíli strhl řízení, naboural do dalšího vozu. Než hasiči mohli odklidit následky nehody, zůstalo místo neštěstí neprůjezdné po dvě hodiny.

Auto zabilo jezdce na stařičkém mopeduTragédií skončila v sobotu odpoledne akce příznivců mopedů Stadion, ve své době velmi populárních malých motocyklů, vyráběných v Rakovníku na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století. U Tachlovic poblíž Rudné na Praze-západ zemřel jeden z účastníků společné vyjížďky, kterého zachytila protijedoucí dodávka.

Při nehodě utrpěl vážná silně krvácející zranění, kterým na místě podlehl; pomoc dalších jezdců i záchranářů. Okolnosti nešťastné události zůstávají předmětem zkoumání kriminalistů specializujících se na šetření nehod se závažnými následky – prvotní poznatky ale napovídají, že k ní došlo poté, co automobil v prostoru křižovatky ulic Karlštejnská a Mlýnská vyjel do protisměru a levým bokem zachytil jednoho z aktérů jízdy mopedistů.

Vrtulník letěl za Prahu na pomoc horolezciPosádka Kryštofa 01, vrtulníku z ruzyňské základny, pomáhala v neděli u neštěstí nedaleko Berouna. Ze skály nad cyklostezkou podél Berounky, nedaleko míst, kde se do této řeky vlévá Loděnice, se dopoledne zřítil horolezec.

Při pádu z desetimetrové výšky si přivodil vážné zranění, se kterým ho helikoptéra transportovala na specializované lékařské pracoviště v Praze. Událost zůstává předmětem šetření policie – prvotní poznatky nicméně napovídají, že se jednalo o nehodu, na které nemá podíl nikdo další.