Třebaže autobus zastavil a část hasebního média se podařilo namířit do příkopu, větší část prášku zůstala uvnitř vozu; na podlaze a na sedačkách. Na místě zasahovali i záchranáři; do Thomayerovy nemocnice v Krči převáželi osmiletou dávku s dušností, která se prášku nadýchala. 

Dopravní podnik musel pro zbývající pasažéry vyslat náhradní autobus; ten znečištěný putoval do depa. Než se podařilo z místa odjet, policisté odkláněli dopravu. Z bezpečnostních důvodů - aby se v místě velkého hemžení lidí nestal ještě další malér.

Na pomoc ležící ženě poslal svědek strážníkaNa pomoc ženě, která zkolabovala na chodníku na pražském Žižkově, přivolal náhodný svědek strážníka-okrskáře. Na muže v uniformě narazil v Radhošťské ulici - a hned ho směroval do Táboritské, kde prý leží žena na chodníku.

Společně se pak vydali na udané místo; skutečně nalezli ležící ženu s pěnou u úst, která sice reagovala na vnější podněty, ale jen slabě. Strážník okamžitě sáhl po soukromém mobilním telefonu, přivolal záchranáře a podle pokynů operátorky linky 155 se až do příjezdu sanitky snažil o oživování. V resuscitaci pokračovali i zdravotníci; následně sanitka odvezla pacientku do nemocnice.

V domě údajného sebevraha udeřila zásahovkaRáznou akcí zásahové jednotky středočeské policie skončila o víkendu policejní akce, při níž v noci na neděli sjela řada vozů s blikajícími majáky do Nupak na Praze-východ. Rozruch vyvolal 45letý muž s psychickými problémy, který večer pohrozil rodině, že spáchá sebevraždu - načež se zavřel v rodinném domě a odmítal komunikovat.

Protože nebylo jisté, zda není ozbrojen (mohl prý mít u sebe hned několik zbraní), dorazila i zásahovka; ta také ve chvíli, kdy bylo jasné, že snahy o vyjednávání nikam nevedou, přistoupila k akci. Muže ve špatném psychickém stavu se pak ujali záchranáři, kteří pacienta v doprovodu policistů převezli do nemocnice v pražské Krči. Ukázalo se, že žádné zbraně u sebe dotyčný neměl. Okolnosti jeho počínání policisté nasále zkoumají.

Za těžké uzblížení na zdraví stojí před soudemVazebně stíhaný Jiří PletánekZ těžkého ublížení na zdraví s rasovým motivem se zpovídá před Krajským soudem v Praze vazebně stíhaný Jiří Pletánek. Skutku, za který v případě v případě uznání viny může padnout trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let, se měl dopustit loni 26. března čtvrt hodiny po deváté dopoledne. Tehdy se podle obžaloby pod vlivem alkoholu vydal v Příbrami do rodinného domu, kde žijí Romové, a to s jasným úmyslem: tyhle lidi napadnout, a to kvůli barvě pleti a jako odvetu za údajnou krádež.

Obětí se měly stát dvě ženy, jedna těhotná, druhá s dítětem, a muž: toho měl útočník napadnout pěstí, tlouci mu hlavou o zem a - a navíc ho ještě bil dřevěnou násadou. Následkem byly zlomeniny čelisti, poranění zubů, nosních kůstek, čela - ale i břicha. Pletánek si prý na nic nepamatuje, byl opilý. Vzpomíná si pouze, jak zvracel na policejní služebně.