Tomu, že nešlo o nešťastnou náhodu, by alespoň napovídal fakt, že muž, zjevně psychicky nevyrovnaný, předtím telefonoval na tísňovou linku 112. Cestující z vlaku, který zůstal kvůli vyšetřování na místě, dráhy přemístily do soupravy Slovenská strela. Další projíždějící vlaky nabíraly zpoždění do deseti minut.

Zdravotnici na místě nehody srazilo autoSama potřebovala rychlou pomoc zdravotní sestra, kterou v pondělí vážně zranilo projíždějící auto, když přijela pomáhat u nehody na rychlostní silnici R4 na Příbramsku. Neštěstí se stalo tři hodiny po poledni u Milína. Tam se původně bočně střetl nákladní vůz s dodávkou, jejíž řidič utrpěl zranění. Pomoci mu měla zdravotnice – kterou však transportoval vrtulník do vojenské nemocnice v pražských Střešovicích s mnohohočetnými poraněními. Na místě zásahu ji totiž smetla 21letá řidička za volantem osobního auta. Silnice byla na místě neštěstí dvě hodiny uzavřena, okolnosti obou nehod zůstávají v šetření.

Důvod vloupání do pekařství? FinančníUdělal jsem to z finančních důvodů… Vysvětlení, že vloupání se dopustil z hladu, nabídl pražským strážníkům muž, kterého hlídka v centru metropole přistihla při neoprávněném vniknutí do pekařství. Stalo se to o víkendu poté, co městská policie přijala v sobotu večer oznámení, že v Ječné ulici se kdosi dobývá do pekařství. Hlídka, která vyjela na místo, našla poničený zámek provozovny – a bylo také patrné, že uvnitř se někdo pohybuje. Nezvaného návštěvníka tam strážníci zastihli, když seděl u stolku. Dotyčný nepopíral, že se dovnitř vloupal – a právě jako vysvětlení své motivace nabídl finanční důvody. Podezřením z trestného činu se nyní zabývají policisté.