Pomoc přivolali blízcí muže, který hrozil, že spáchá sebevraždu. Své osobní problémy chtěl vyřešit skokem z balkonu, vysvětlila Deníku Hana Jeřábková z ředitelství pražské policie.

„Na místo jsme byli přivoláni ve 21.13," konstatovala s tím, že muže chtějícího skoncovat se životem držela na balkoně manželka s kamarádem. Nakonec ho zajistili policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Protože muž pokoušející se o sebevraždu nadýchal dvě promile, předtím, než putoval na psychiatrii, byl převezen na záchytku.

Dálnici zablokoval střet čtyř vodidelVážné dopravní komplikace přinesla v pondělní ranní dopravní špičce nehoda na příjezdu do metropole po dálnici D8. V místě dopravního omezení mezi nultým a prvním kilometrem se krátce před sedmou hodinou střetla čtyři vozidla – dvě dodávky a dva a osobní automobily. „Jsou to jen plechy," hlásil Deníku přímo z místa incidentu čtenářský reportér.

Jeho postřeh potvrdil i Jakub Vinčálek ze středočeského policejního ředitelství. „Nehoda se obešla bez zranění," konstatoval. Následky bouračky se podařilo odstranit a dálnici zprůjezdnit ve čtvrt na deset dopoledne. Do té doby policisté odkláněli řidiče na objízdnou trasu přes exit Zdiby.

Kamion vystrčil autobus z vozovkyLehká zranění obou řidičů a hmotnou škodu, která rozhodně nebude zanedbatelná, si v noci na pondělí vyžádal střet kamionu s autobusem příměstské dopravy na rychlostní silnici R4 nedaleko metropole. Za Řitkou na Praze-západ, poblíž sjezdu na Jíloviště, krátce před půlnocí do autobusu zezadu najela nákladní souprava jedoucí za ním. Přesné okolnosti bouračky ale stále zůstávají v šetření.

Při nehodě, která byla policistům ohlášena ve 23.53, skončila obě vozidla mimo vozovku; autobus sjel ze srázu a plně naložený kamion skončil částečně v příkopu, když předtím ještě porazil strom. Autobus byl naštěstí prázdný; kromě šoféra v něm nikdo neseděl, sdělila Deníku Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ.

Místo nehody zůstalo po větší část noci průjezdné pouze levým jízdním pruhem. „Jeden jízdní pruh ve směru na Prahu zůstal uzavřen zhruba do 5.30," uvedla Dětská.

Na služebnu muž přinesl kbelík různé municePolicejní pyrotechnik musel v neděli ráno vyjet na služebnu pražských strážníků v Markušově ulici na Chodově. V rámci zbraňové amnestie tam přišel muž s plastovým kbelíkem naplněným vojenskou municí.

Vedle desítek nábojů a dýmovnice nechyběl ani zapalovač z dělostřeleckého granátu. Právě ten byl nejnebezpečnější. Pyrotechnik si ale odvezl všechny předané věci, připomněl v pondělí Rudolf Rubeš z centrály městské policie.