Záhy se ovšem ukázalo, že nebezpečí nahrozí a zrezivělé železo trčící v zemi je naprosto neškodné. Policejní pyrotechnik konstatoval, že nejde o munici - stále ale nebylo jasné, o jaký předmět skutečně nápadně podobný velkému náboji se jedná. Nakonec ale bylo jasno, připomněla Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů. Konzultace s odborníky ukázala, že ze země vykoukla geologická sonda pro odběr vzorků vrtáním.

Vstup do týdne byl pro záchranáře pernýVelmi rušnou službu měli v pondělí pražští záchranáři. V úterý to připomněla Jiřina Ernestová z centrály záchranné služby s tím, že během 24 hodin řešily výjezdové skupiny 352 událostí – ve srovnání s průměrem o 17 procent více. Předání na jednotky intenzivní péče nebo oddělení ARO pražských nemocnic vyžadoval vážný zdravotní stav 26 pacientů.

„Kromě cévních mozkových příhod, akutních infarktů myokardu, kardiálních a dýchacích potíží, intoxikací a úrazů byly předány na popáleninové centrum vinohradské nemocnice dvě opařené děti (ročník 2014)," poznamenala Ernestová. Pro oba malé pacienty letěl vrtulník – pro jednoho do Mladé Boleslavi, pro druhého na Ústecko. Opět se potvrdila zjištění ze statistik, že pondělí bývá pro pražské záchranáře nejvytíženějším dnem v týdnu.

Upozornění pomohlo chytit podezřelé z vloupáníTrojici osob podezřelých z vloupání do bývalé restaurace zadrželi díky upozornění všímavých občanů strážníci z Prahy 4. Okolnosti případu z pátečního dopoledne přiblížil v úterý Jan Čihák z centrály městské policie. Strážníci byli přivoláni do ulice Mezivrší s tím, že se kdosi dobývá do někdejší restaurace a něco tam rozbíjí. „Když hlídka přijela na místo, uviděla jednoho z podezřelých mužů, jak stojí u dveří," konstatoval Čihák.

Na výzvu strážníků ještě vyšli ven muž a žena. „Vzhledem k tomu, že dveře nesly známky násilného vniknutí a vedle nich leželo nářadí, strážníci dva muže a ženu omezili pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě," doplnil Čihák. Věc dále šetří policie.

Kravál na zastávce prozradil hledaného mužeDopadnout hledaného muže se v pondělí odpoledne podařilo díky spolupráci strážníků z hlavního města a z Říčan doslova na pomezí Prahy a středočeského regionu. Místem děje se stala ulice Pod Bahnivkou. Tam strážníky z Prahy 15 přivolali kolegové z říčanské městské policie s tím, kvůli dvěma agresivním mužům pod vlivem alkoholu, kteří předtím vyváděli na autobusové zastávce Průmyslový areál Říčany. Měli tam popíjet, kopat do skleněných výplní a slovně napadat kolemjdoucí.

Protože se dotyční přesunuli na katastrální území Prahy, byli přizváni i strážníci z hlavního města. Ti při kontrole dokladů zjistili, že jeden z mužů je hledanou osobou a byl na něho vydán příkaz k zatčení. Ujali se ho proto přivolaní policisté. Jeho společník putoval za záchytku – byl totiž opilý natolik, že neudržel rovnováhu. Kvůli agresivitě ovšem dostal na cestu pouta. Samotný incident na zastávce se bude jako přestupek řešit ve správním řízení.

Místo drobné havárie hlídali ostří policisté
Neobvyklý pohled na místo drobné nehody, která v úterý před polednem chvíli blokovala provoz v levém pruhu frekventované Legerovy ulice v centru metropole, se naskytl řidičům jedoucím kolem. Místo střetu nákladního auta s octavií nedaleko podchodu pod Legerovou ulicí obklopili plně vyzbrojení policisté ze zásahové jednotky. Nepochybně to bylo kvůli ochraně doprovázeného nákladu, který policejní náklaďák přepravoval. Policisté podrobnosti nekomentovali, server Tíseň.tv informoval, že se mělo jednat o munici. Přesné okolnosti nehody, které se obešla bez zranění i bez vážnějšího poškození policejního auta, zůstávají předmětem šetření.