V pondělí odpoledne krátce před pátou hodinou oznámil občan na linku pražských strážníků, že v jednom panelovém domě na Petřinách, který se právě opravuje, vidí na nezajištěném balkóně malé dítě. Hlídka z Prahy 6 po příjezdu obhlédla dům, ale zdola nebylo možné zjistit, zda se oznámení zakládá na pravdě.

Zdroj: Youtube

"Po chvíli ke strážníkům doběhla žena a ukázala jim místo, ze kterého bylo na balkón vidět. Podle jejích slov se na něm nacházela holčička, která se krčila za nějakou deskou. Aniž by dbal na vlastní bezpečí, jeden ze strážníků využil lešení a vylezl po něm do 8. patra, kde na jednom z nezajištěných balkónů, kde zábradlí nebylo celé osazeno skleněnou výplní, nalezl asi osmiletou holčičku, která v tričku, teplácích a ponožkách seděla na dlažbě," uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Policisté zadrželi opilého muže s mačetou.
Fotbalovému fanouškovi sebrali šálu. S mačetou se vydal na trestnou výpravu

První jeho slova se týkala, jejího zdraví. Holčička odpověděla, že je v pořádku a zima jí není, protože na ní svítí sluníčko. Na otázku, jak se tam ocitla, odpověděla, že se tam schovala, když šla jejich chůva s bráchou ven. Chůva pak zřejmě dveře od balkónu před odchodem zavřela.

Strážníkovi se nakonec podařilo získat údaje, na základě kterých jeho kolega vyrozuměl otce holčičky a přivolal na místo kolegy hasiče. "Na místě zasahovali hasiči z místní jednotky Petřiny, kteří pomocí plošiny holčičku bezpečně dostali na zem, kde ji předali šťastnému otci," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. O události strážníci vyrozuměli jak pracovnici oddělení péče o dítě příslušného úřadu, tak Policii ČR.

V autobusu MHD se střílelo
Vražda v MHD? Jen jsem mu chtěl vzít zbraň, hájí se Lotyš. Pak musel na záchod