Třebaže zcela neprůjezdná zůstala dálnice jen nakrátko a již po čtvrthodině se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh, havárie přinesla značné dopravní komplikace. Během návratu Pražanů z Velikonoc, uspíšeného téměř zimním počasím, které letošní „svátky jara" provázelo, se se rychle vytvořila kolona táhnoucí nejprve ke 13. kilometru, ale stále se prodlužující a nakonec přesahující až 20. kilometr - a obnášející i více než hodinové popojíždění.

Dvacet minut před třetí hodinou se navíc na 12. kilometru ve směru jízdy na Prahu srazila tři osobní auta; tento střet se obešel bez zranění. V půl čtvrté jízdu v tomto úseku dále zkomplikovala další srážka dvou osobních aut na 13. kilometru - a rovněž v tomto případě byla potřebná pomoc zdravotníků. Rychle se ucpaly i objízdné trasy.

Situace se zlepšila po čtvrté odpolední, kdy se kolona na dálnici zkrátila asi o dva a půl kilometru. Čtvrt hodiny po 16. hodině se navíc podařilo plně otevřít průjezd po dálnici v místě nehod u 9. kilometru. Již v 16.25 však byla z 10. kilometru hlášena další menší havárie za účasti dvou osobních aut; naštěstí se obešla bez zranění.

Komplikace po celé republice

Jízdu z jihu Čech ve směru od Tábora v pondělí po poledni navíc komplikovaly i nesnáze spojené s nehodou, k níž došlo na silnici E55 u Votic. Také na Benešovsku odpoledne řidiče směřující k D1 přibrzdil v obci Čechtice ruch kolem požáru osobního auta.

„Tradičnímu" popojíždění v řadách aut - souvisejícímu však pouze se silným provozem - se řidiči mířící od jihu na Prahu vpodvečer nevyhnuli ani u Olbramovic a pak od Benešova až k nájezdu na dálnici obnášející bezmála půlhodinové zdržení.

Podvečerní fronty ostatně provázely i motoristy mířící do metropole po „strakonické" rychlostní silnici R4. Také na „hradecké" dálnici D11 se vytvořila nehoda před nehodou dvou osobních aut se zraněním na 17. kilometru. I zde se čekání protáhlo až na hodinu.