Při výkopových pracích prasklo podle něj vedlejší vodovodní řad, a to způsobilo zaplavení stavební jámy. „Ale žádní lidé nejsou bez vody," dodal. Podle Pavlíny Adamcové, mluvčí pražských hasičů, na místě zasahují tři jednotky profesionálních a čtyři jednotky dobrovolných hasičů, kteří vodu odčerpávají rychlostí až 12 tisíc krychlových metrů za minutu.

Místy až čtyři metry hluboká laguna vznikla na staveništi mezi ulicemi Hanusova, Vokáčova, Na Křivině a Ohradní, uvedl server iDnes. Odhad původních rozměrů obřího "jezera" vyčíslila Adamcová  na 80×10 metrů. Maximální hloubka dosahovala až ke čtyřem metrům. Hasiči byli současně připraveni i zajistit okolí stavebních strojů pro případ úniku ropných látek z nádrží paliva i hydrauliky – takový malér ale naštěstí práce nezkomplikoval a provozní kapaliny vodu nezamořily. 

Teprve po odstranění vody může dojít na zkoumání přesných příčin nehody a zjednání nápravy. Uzavření poškozeného potrubí si podle informací na webu Pražských vodovodů a kanalizací nevyžádalo omezení dodávky odběratelům, a tak nebylo zapotřebí ani zajišťovat náhradní zásobování. Předpokládané škody se budou šplhat nejméně do statisíců korun, spíše však půjde o miliony.

Přehled aktuálních havárií najdete ZDE.