Nikomu se nic nestalo a havarovaná auta ani nepřivodila vážnější dopravní komplikace – díky technice ovšem tato nehoda, která by jinak moc pozornosti nepřilákala, vstoupila do dějin.

Systém e-call

Boční náraz do motorové části aktivoval nejen airbagy obou vozů, ale i systém e-call ve focusu. Poprvé v metropoli si ve skutečném provozu samo nabourané auto přivolalo pomoc, připomněla Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů. „Operační středisko vyslalo na pomoc hasiče z nejbližší stanice Holešovice, družstvo a technický automobil s vyprošťovacím zařízením, zdravotnickou záchrannou službu i policii," konstatovala.

Moderní doba

Bez zajímavosti – když už máme moderní dobu elektronických systému a databází, které, jak se ukazuje, dokážou do jisté míry fungovat i bez závislosti na zásahu člověka, přitom není fakt, že zatímco hasiči nehodu evidují jako událost v křižovatce ulic Františka Kadlece a Prosecké, policie jako místo na základě souřadnic GPS 14,478586 a 50,112300 uvádí ulici Pod Labuťkou – v místě křížení s Proseckou. Obojí odpovídá: na sever od Prosecké vede směrem k Pekařce ulice nesoucí Kadlecovo jméno, na jihu se směrem k zahrádkové osadě nachází ulice Pod Labuťkou.

Čtěte také: Střet dvou aut poničil také semafor