Ďáblický les. Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Ďáblický les

K tomu místu mám citový vztah, tam jsme chodili na začátku našeho vztahu s manželkou na rande. Nyní do Ďábličáku chodíme na procházky s pejsky a dětmi. Vždycky, když jdeme okolo našeho místečka, tak na sebe mrkáme. No jo, tady to bylo…

Stromovka. Zdroj: DENÍK/ Max Vajt

Stromovka

Ideální volba na náš rodinný volný den. Synové jezdí na motokárách, naše jorkšíří slečny se vyběhají a pozdraví se s dalšími psími kamarády. Nesmí chybět ani klobása u stánku. Tady chutná.

Drahanské údolí Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Drahaňské údolí

Hluboko zaříznuté údolí podél Drahaňského potoka, to je dokonalá iluze, že nejste vůbec v Praze. Tady jako by se zastavil čas. Místo, kde se najednou i vy zklidníte z hektického každodenního života. Jenom doufám, že nakonec neprojde plánovaný návrh, aby touto lokalitou byl veden pražský silniční okruh. Snad zvítězí zdravý rozum.

Zoo Praha. Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Zoo Praha

Zoologická zahrada

Náš pravidelný cíl rodinného dne. Vždycky se sázíme, kolik bude ukazovat počítadlo při vstupu. Zoologická, to se zkrátka nikdy neokouká. Zvířátka máme všichni rádi, a proto třeba nikdy se živými zvířaty nekouzlím.

Petřín. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Petřín

Úžasný výhled na Prahu vždy spojíme se zrcadlovým bludištěm. Jako kouzelnická rodina samozřejmě máme optické klamy rádi. Pokud nejedeme nahoru lanovkou, tak už máme svoje oblíbená občerstvovací místečka po trase. Přiznám se, že až relativně nedávno jsme objevili při cestě zpátky zahradu Kinských, která je fakt úžasná. Vřele doporučuji.

Čtěte také: Lukáš Urbánek: Jaká místa mám v Praze rád