Slůně Rudolf čili Rudi.Zdroj: ČTK/Kateřina Šulová

Zoologická zahrada

Kde mě to pokaždé nadchne, je pražská zoo. Vždy, když někam vycestuji, jeden z výletů vede i do tamní zoologické zahrady. Viděla jsem jich už poměrně dost, ale ta pražská patří mezi ty nejkrásnější. I když jsem ji navštívila už několikrát, dokážu tam pokaždé strávit hodiny.

Počernický rybník.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Počernický rybník

Když potřebuji vypnout, vyrážím na procházku například k Počernickému rybníku. Ten je největší v Praze a byl společně s přilehlým nádherným zámeckým parkem vyhlášen jako přírodní památka. Po cestě má člověk možnost potkat nejen spoustu pejskařů, ale i labutí, volavky, potápky a spoustu veverek, které se absolutně nebojí a kolikrát přijdou až k vám. Při procházce po břehu nebo parkem na vás navíc dýchne duch staré doby.

Kampa. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Kampa

Naprosto kouzelnou atmosféru jsem zažila při plavbě loďkou. Vyplulo se z přístaviště Čertovka směrem na Kampu a ke Staroměstskému jezu, kde se loďka otočila a plula pod Karlovým mostem po levém břehu Vltavy ke Štvanici a Štefánikovu mostu. Nádhera vidět tolik krásy z vodní hladiny.

Náplavka. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Náplavka

Ráda někdy zajdu na Náplavku nebo na Kulaťák na farmářské trhy. Nečekají tam na mě žádné výlohy ani reklamní akce, ale spousta malých, jedinečných stánků s konceptem i bez, které nabízejí všední i nevšední produkty převážně vlastní výroby. A to mě baví.

Klíčov les.Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Klíčov

Mám-li chuť si zasportovat venku, buď vyběhnu u nás na Klíčově do lesa, nebo zabalím brusle a vyrazím do Modřan. Cesta se táhne podél vody od Výtoně až k Vranému nad Vltavou. Tam jsem ale nikdy nedojela. Po cestě je příliš hezkých zastávek, kde se většinou dost dlouho občerstvuji.

Čtěte také: Adam Plachetka: Jaká místa mám v Praze rád