Novotného lávka.Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Novotného lávka

Lávka se sochou Bedřicha Smetany patří k mým oblíbeným zastavením. Je odtud krásný výhled na Vltavu, Hradčany, galerii Sovovy mlýny i Petřín. Jen nechápu, proč magistrát toleruje existenci příšerné přilehlé pasáže pod Karlovými lázněmi, přeplněné tisíci ruskými matrjoškami s cedulemi Souvenir from Prague…

Rónův pomník. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Rónův pomník Franze Kafky

Mám velmi rád pomník i prostranství kolem něj. Na boku objektu tamního Židovského muzea je i Galerie Roberta Guttmanna, do které chystám v únoru 2018 výstavu „Můj šálek Kafky". V sousední ulici V Kolkovně jsem měl asi 15 let ateliér. Občas si zajdu i na krásný nedaleký Kozí plácek.

Yacht Club Podolka.Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Restaurace Yacht Club Podolka

Najdete ji téměř naproti Podolské vodárně a je krása posedět na terase u kávy nebo piva a sledovat zakotvené jachty i dění na řece a kolem ní.

Koupaliště Džbán. Zdroj: ČTK

Kopec Džbán

Rád chodím na kopec, který se tyčí nad stejnojmenným koupalištěm. Je příjemné zkombinovat „výstup" s krásným procházkovým okruhem Divokou Šárkou.

Jazz DockZdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Jazz Dock

Mám obecně slabost pro kavárny a jazzcluby. V Praze mám asi nejraději právě tento klub. Je zde příjemné prostředí s výhledem na Vltavu, parníky vjíždějící do zdymadla, dobrá muzika i pití… Co více si přát?

Čtěte také: Jan Vlček: Jaká místa mám v Praze rád