Slalomový kanál Troja. Zdroj: Deník/Klára Cvrčková

Vodácký areál Troja

Tam jsem vyrůstal a odmalička trávil většinu svého času. Dodnes platí, že když mám volnou chvíli a nevím co s časem, což v posledních letech nebývá moc často, je pro mě procházka kolem Vltavy a trojského kanálu jasná volba.

Malá Strana.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Malá Strana

Kouzelné místo, které má velmi specifickou atmosféru. Ta ale vynikne jenom v momentech, kdy ulice nejsou plné lidí. Proto se Malou Stranou procházím nejraději v době, kdy tam skoro nikdo není.

Petřín. Ilustrační foto. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Petřín

Rád se dívám na Prahu z výšky a pohled z Petřína je nádherný. Město má své kouzlo, které vynikne právě ze shora. Člověk se tam tak nějak povznese nad problémy, které zůstávají v ulicích pod ním.

Kramářova vila. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Kramářova vila

Sídlo českých premiérů. Sice jsem byl na tomto místě jenom jednou, ale hned si mě získalo. Krásná historická vila, která stojí na úžasném místě a je z ní nádherný výhled na Vltavu a pražské mosty.

StromovkaZdroj: DENÍK/ Max Vajt

Stromovka

Miluji místa, na kterých vypadnete z té „klasické" Prahy a můžete být chvíli v tichu a relaxovat. Stromovka je podle mě nádherný park. Navíc se nachází jenom pár kroků od trojského slalomového kanálu, kde trávím spoustu času.

Čtěte také: Jan Holec: Jaká místa mám v Praze rád