Alšovo nábřeží. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Alšovo nábřeží

Tady jsem toho jako student Pražské konzervatoře zažil opravdu mnoho. Ulice Na Rejdišti, náměstí Jana Palacha, neuvěřitelný výhled na Pražský hrad, kavárna v Uměleckoprůmyslovém muzeu. To jsou prostě nádherné vzpomínky ze studijních let, na které nelze zapomenout. Kdykoli můžu, tak se tudy moc rád projdu.

Náměstí Jiřího z Poděbrad. Ilustrační foto. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Náměstí Jiřího z Poděbrad

Skvělá káva, farmářské trhy, neopakovatelná atmosféra, zajímaví lidé, barber shopy, excelentní restaurace a naprosto výjimečný Plečnikův kostel Nejsvětějšího Srdce Páně. Tohle místo mám fakt rád.

Zoo Praha. Zdroj: ČTK

Troja Zoo Praha

Jako velký milovník zvířat a zoologických zahrad si návštěvu pražské zoo, mimochodem jedné z nejkrásnějších na světě, nenechám ujít v žádné volné chvíli. Jako student jsem do zoo chodil sám, protože jen tak jsem si to mohl pořádně vychutnat. Teď do ní jako držitelé roční vstupenky chodíme moc rádi s manželkou a už se nemůžu dočkat, kdy do Zoo Praha vezmu své děti.

Ďáblický háj Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Ďáblický háj Ládví

Jako kluk z venkova, z Telče, potřebuji k životu přírodu. Vzhledem k tomu, že bydlíme s manželkou v Praze 8, na Ládví, je Ďáblický háj velice častým cílem našich procházek se psem. Myslím si, že spousta Pražáků tady nikdy nebyla, což je velká chyba. Je tady totiž nádherně. Takže vřele doporučuji.

Vinice sv. Kláry. Zdroj: DENÍK/ Vít Šimánek

Vinice sv. Kláry

Dlouhá léta jsem toto nádherné místo sledoval jen ze silnice cestou do zoo, ale to se nedávno změnilo. Manželka odletěla do Číny na kongres, já zůstal doma sám a na Vinici sv. Kláry jsem vyrazil s tvůrčím záměrem. Koupil jsem si láhev vynikajícího červeného vína a s tužkou a papírem se vydal mezi révu. Vinici, jejím darům a především té kouzelné atmosféře vděčím za text, který jsem napsal pro Jitku Zelenkovou.

Čtěte také: Jiří Slíva: Jaká místa v Praze mám rád