Obecní dům. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Obecní dům a Prašná brána

Dost často kolem „pobíhám", když chodím do Divadla Broadway, kde hraju v muzikálu Mýdlový princ s písněmi Václava Neckáře. Za výjimečné události svého života považuji i koncerty ve Smetanově síni. Naposled to byl úžasný výkon Melody Gardot s kapelou.

Průhonický park. Ilustrační foto. Zdroj: Archiv VLP

Průhonický park

Pokud tedy můžeme Průhonice považovat za Prahu. Naší další rodinnou štací je právě Průhonický park, kam chodíme na procházky se psem. Cítím se tam velmi dobře, obzvlášť na podzim, kdy celý park září červenou, oranžovou a žlutou barvou listí. Rádi se chodíme zahřát domácí polévkou do Hliněné bašty.

Karlův most.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Karlův most

Klasika, a taky park na Kampě, Lennonova zeď, Valdštejnská zahrada. Celou Malou Stranu považuji za mystické místo a jsem nadšená, že se v něm můžu pohybovat, kdy se mi „zachce".

Smíchovská náplavka. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Náplavka

Za poslední dva měsíce jsem se tam ocitla už dvakrát a moc se mi tam líbí. Je možné tam jít na drink nebo na koncert, celkově je tam neuvěřitelná atmosféra.

Pražský hrad. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Pražský hrad

A cesta k němu Nerudovou ulicí, kde je spousta zajímavých obchůdků. Minimálně jednou za rok vyrazíme s celou rodinou na tuhle trasu. Většinou na Hradě navštívíme nějakou výstavu a celé to zakončíme pozdním obědem v restauraci Malý Budha, kterou znám už přes dvacet let. Jsem příšerně konzervativní, ale když se mi něco líbí, tak jsem tomu věrná.

Čtěte také: Lukáš Houdek: Jaká místa mám v Praze rád