Buquoyský palácZdroj: Archiv VLP

Buquoyský palác

Je nádhernou barokní památkou, která je od roku 1919 sídlem francouzského velvyslanectví. Na velvyslanectví jsem zvána často, již 26 let, ale přesto jsem při každé návštěvě ohromena krásou interiéru. Připadám si tam jako v románu od Alexandra Dumase.

Lanovka na Petříně.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Petřín

Do mateřské školy v Hellichově ulici jsem chodila já i moje děti. Petřín je zelená oáza v centru Prahy, jízda lanovkou je romantická, Petřínská rozhledna svědčí o umu našich předků a Hladová zeď o velikosti Karla IV.

Karolinum.Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Karolinum

Jít v taláru při profesorských promocích nebo čestných doktorátech nejstarší univerzity ve střední Evropě je velká čest. Karolinum je pro mě symbolem české vzdělanosti a místem, kam vcházím s velkou pokorou.

Vršovice.Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Vršovice

Místo, kde dvacet let bydlím a které si uchovalo trochu vesnický ráz. Domky pod kostelem svatého Mikuláše opravdu velkoměsto nepřipomínají. Ráda chodím na procházky s pejskem kolem Botiče a samozřejmě fandím Bohemce!

Kampus VŠEZdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Kampus VŠE

VŠE má na Žižkově krásný kampus. Stará budova, která je dominantou náměstí W. Churchilla, pochází z druhé poloviny třicátých let 20. století. Nová budova ze 70. let ve mně velké nadšení nevzbuzuje, ale Rajská budova, kterou jsme otevřeli v roce 2005, patří k nejmodernějším v Evropě a vyvolává vždy u zahraničních návštěv údiv.

Čtěte také: Kamila Nývltová: Jaká místa mám v Praze ráda