Nový svět.Zdroj: DENÍK/Klára Cvrčková

Nový Svět

Když sestoupíte po schodech od Střešovic, tak máte pocit, že jste na venkově. Dole vás přivítá roubenka jako v Krkonoších, a to jste pár minut chůze od Hradu. Místo milované umělci a za „totáče" místo mých toulek, když jsem chodil domů z konzervatoře na Starém Městě pěšky přes Hrad do Dejvic. Navíc tu má letní scénu Ungelt, což je přístav divadelní radosti.

Bořislavka.Zdroj: DENÍK/Klára Cvrčková

Bořislavka

Tady jsem v ulici Na Dlouhém lánu prožil pubertu a čas studií. Procházky Hans-paulkou a Ořechovkou, první lásky, jam session na Hanspaulce a poklidná atmosféra Prahy 6 mi jsou příjemné dodneška.

PetroviceZdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Petrovice

Kousek hlavního města mezi Jižním Městem a Hostivaří. Hostivařská přehrada, lesopark a vůbec do města kousek. To je městská část Petrovice, kde žiju a jsem tu rád.

Divadlo Járy CimrmanaZdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Žižkov, ulice Tomáše Štítného

Sídlí tam Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, ale po dlouhou dobu bylo Žižkovské divadlo přístavem konzervatoristů a jejich absolventských představení. Od prváku jsme tam pomáhali starším studentům a pomalu tak našlapovali v divadelním světě. Ta atmosféra tamních špeluněk, hospod a zaniklých míst je dnes sentimentální, ale nebráním se tomu. Vzpomínky a zážitky z dospívání patří do života. Bylo nám málo a chtěli jsme hodně, nic nebyl problém. Žižkov je dodnes ostrovem volného a svérázného života. Je tam jiný vzduch a nebezpečno, což dělá to místo atraktivní a přitažlivé.

Troja. Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Troja

Jednak je v Troji naše milovaná zoo, botanická zahrada, zámek a skvělá pizzerie, ale hlavně slalomový kanál, jediný kus divoké vody v Praze, kde můžete vidět v každodenním tréninku ty, kteří pak vozí cenné kovy. Atmosféra je tam úžasná, a když najdete odvahu, začnete jezdit. Tak se vám ta divoká voda dostane pod kůži a už vás nepustí… Čím dřív, tím lépe.

Čtěte také: Honza Pentifull: Jaká místa mám v Praze rád