Náplavka na Výtoni. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Náplavka na Výtoni

Náplavka na Rašínově nábřeží patří mezi má nejoblíbenější odpočívadla. Vztah jsem k ní získal před čtyřmi lety, kdy jsem začínal pracovat v Rádiu Sázava, které sídlí přímo na Rašínově nábřeží. Jedinečný a okouzlující výhled od moderátorského pultu na hladinu Vltavy byl zkrátka nezapomenutelný a učaroval mi. S příchodem léta a díky adrese nedaleko náplavky mě se zmrzlinou v ruce mohou na břehu Vltavy lidé potkávat stále častěji.

Branické skály. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Branické skály

Už od malička mě fascinují všelijaké vyhlídky. Když jsem před téměř třemi lety nastoupil do televize Barrandov, která sídlí v Braníku, výprava na nedalekou skálu s neobyčejně krásnou vyhlídkou byla výzva. Musím ale přiznat, že jsem tam za tu dobu byl z časových důvodů pouze třikrát.

Petřín. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Petřín

K Petřínu neodmyslitelně patří vztahy a láska. Procházky na jednu z nejznámějších dominant Prahy si tak prostě nemohu se svojí partnerkou nechat ujít. A navíc, jak už jsem říkal, miluju výhled, a ten z „mladší sestry Eiffelovy věže" je opravdu skvostný. A když si k tomu dáme ještě zmrzlinu, jsme v sedmém nebi oba.

Milíčovský les. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Milíčovský les

Pot a únava. Právě to se mi jako první vybaví, když slyším o Milíčovském lese. Mohou za to hodiny tělesné výchovy, při kterých jsme na střední škole, vzdálené jen několik minut, museli běhat napříč Milíčovským lesem kondiční běhy. I přesto, že nejsem nadšencem této disciplíny, jsem na toto místo nezanevřel a rozmanitá příroda včetně několika rybníků mě zkrátka nutí se tam vracet.

Grébovka. Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek

Grébovka

Do Grébovky jsem poprvé zavítal teprve před rokem a okamžitě jsem si toto kouzelné místo oblíbil. Areál nabízí dětské hřiště, umělou jeskyni i řadu objektů pro občerstvení a společenské účely.

Čtěte také: Nikol Švantnerová: Jaká místa mám v Praze ráda