Rodák z Českých Budějovic Jiří Pomeje prožil velmi hektický život. Na počátku kariéry se věnoval především tanci, z toho deset let závodně. Účinkoval i v baletu českobudějovického divadla, kde nastudoval představení Borise Asafjeva Bachčisarajská fontána.

Toužil také studovat na DAMU, školu absolvoval nakonec v roce 1988. Poté si zahrál v televizních pohádkách O perlové panně, O třech rytířích krásné paní a lněné kytli, objevil se i v některých dílech seriálu Hospoda či filmu Playgirls. 

Kameraman Stanislav Milota s cenou Český lev za mimořádný přínos české kinematografii.
Zemřel kameraman a signatář Charty 77 Stanislav Milota. Bylo mu 85 let

Diváci jej znají i ze snímků Čekání na Patrika, Muka obraznosti, Vlastně se nic nestalo či Tichá bolest. V dabingu propůjčil hlas hercům Jean-Claude Van Dammovi, Charlie Sheenovi, Sylvesteru Stallonovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi.

Kromě tance a herectví se ale věnoval i produkci. V roce 1992 založil společnost Fronda film. Podílel se třeba i na úspěšných českých pohádkách režiséra Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna (1994) a Z pekla štěstí (1999). Nejen producentsky také na filmu Andělská tvář, kde se představil v jedné z hlavních rolí po boku své tehdejší manželky Michaely Kuklové a kolegy Filipa Blažka. 

Dluhy a bujarý život

Právě financování tohoto náročného filmu ho dostalo do potíží. Film u diváků příliš nezabodoval a Pomeje se zadlužil. Na natáčení filmu mu Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie dal bezúročnou půjčku. Pomeje ale nesplnil její podmínky. 

Následovaly tahanice po soudech. Situaci nakonec vyřešila amnestie prezidenta Václava Klause. Ta se ale na část kauzy nevztahovala a Pomeje stanul před soudem znovu kvůli pokusu o poškození věřitele. Dostal dvouletý podmíněný trest.

Pomeje proslul i poněkud bujarým životem. Jeho ženami byly také zpěvačka Iveta Bartošová a dýdžejka Andrea Šťastná, s níž měl dceru Annu.

Stanley Donen v roce 2010
Zemřel Stanley Donen. Režisér Zpívání v dešti podlehl v 94 letech infarktu