Jsou mezi nimi sopranistky Martina Janková a Kateřina Kněžíková, houslistka Olga Šroubková, violoncellistka Terezie Kovalová, harfenistka Kateřina Englichová, varhanice a klavíristka Katta, hráčka na lesní roh Kateřina Javůrková, skladatelka, zpěvačka, textařka, producentka a výtvarnice Vladivojna La Chia a mimořádně talentovaná devítiletá klavíristka Klára Gibišová.

Zlatá Praha je unikátní kulturní událost mezinárodního rozsahu a spolu s Prix Italia a Rose d’Or se řadí mezi nejstarší televizní festivaly na evropském kontinentu. Umožňuje širší poznání televizních hudebních, tanečních a divadelních pořadů a filmů nejen z české, ale i světové produkce, a to prostřednictvím soutěže, promítání, videotéky a odborných setkání.

Festival Zlatá Praha
Zlatá Praha nabídne to nejlepší z hudby. Zahajovací večer moderuje Bouček

Letos se divákům představí celkem 87 soutěžních snímků. Z českých jsou mezi nimi například dokumenty Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“ (26. 9., 19.30), Jeden rok v životě Jiřího Kyliána (27. 9., 18.30) či Adam Plachetka, cesta na vrchol (27. 9., 20.00) - všechny budou uvedeny na Nové scéně. 

Festival vyvrcholí 28. září slavnostním předáváním cen, které divákům ve 20.20 zprostředkuje opět ČT art. V programu závěrečného večera budou zastoupeny špičky českého umění – zatančí Andrea Kramešová, dlouholetá sólistka Národního divadla i světových baletních scén, nebo členové uměleckého souboru Laterny Magiky. Ve 21.50 pak ČT art odvysílá vítězný snímek.

Štefan Margita převzal zlatou desku.
Zlatá Praha: Sbor v jaderném reaktoru, balet na fotbale i Margita se Zagorovou