Výstava je unikátní především díky tomu, že ji najdete na třech různých místech. Návštěvníci vernisáže tak měli jedinečnou příležitost si sérii prohlédnout najednou. „Fotografie se následně rozdělí na tři části. Jedna zůstane tady ve Vnitroblocku, další se přesune do Pasáže českého designu na Starém Městě a na poslední úsek se můžete podívat do The Chemistry Design Storu,“ vysvětlil fotograf Dereck Hard.

Satirický obraz „vztahu“ s nafukovací pannou

První sektor výstavy zobrazuje nejrůznější minimalistické předměty spojené s láskou. Další část fotografií si pak lidé prohlédnou jako krátký film poskládaný z jednotlivých snímků, které doplňuje mluvené slovo. V této sérii Dereck Hard satiricky zobrazuje „vztah“ s nafukovací pannou. Poslední část je pak podle autora nejdůležitější a nese název Telefon. Na těchto fotografiích uvidíte známé osobnosti jako například herce Davida Krause a tenistku Barboru Strýcovou.

Ilustrační foto.
Dívka připravovala v psychiatrické léčebně zabití dvou zdravotních sester

„Modely jsem ze začátku neměl vymyšlené. Pak mě ale napadlo jméno David Kraus a byla to skvělá volba, protože jde o geniálního člověka, který chápe moji práci. Podle mě ten výsledek je takový hlavně kvůli tomu, že na tom dělal on a Bára Strýcová,“ uvedl autor fotografií. Telefon tak zobrazuje vztah páru, který při každodenních událostech ovlivňují právě mobilní telefony. „Inspiroval jsem se především životem a tím, co zažívám každý den. Důležitou roli hrálo i mé okolí,“ doplnil Matěj Dereck Hard.

Na vernisáž přijel i hlavní model fotografií David Kraus

Na středeční vernisáž přijel i hlavní model fotografií David Kraus. „Matěj mi jednou zavolal a já si nejdřív myslel podle hlasu, že jde o nějaké třináctiletého kluka. Pak jsem se ale podíval na jeho tvorbu a ta rozhodně jako od dítěte nevypadá. Můžu říct, že jsem nadšený z toho, co dělá. Podle mě má smysl pro humor a je to umělec se vším všudy. Hlavně v tom, že zaznamenává dobu, v které žije. Myslím si, že umí něco co tady nikdo nedělá. Matěj je pro mě něco jako Věra Chytilová, akorát ve fotografii,“ vyjádřil se k výstavě český zpěvák a herec.

Den válečných veteránů na Praze 2.
Náměstí Míru bude v pátek patřit hrdinům novodobých válečných konfliktů

Návštěvníci Vnitroblocku se nejčastěji zajímali o sérii Telefon nebo je zaujala fotografie srdce či vztyčeného prostředníčku, u kterých se příchozí nejčastěji zastavovali. „Je zajímavé, že fotograf, co sám používá sociální sítě udělá výstavu, která to nějakým způsobem kritizuje. Ze všeho nejvíc mě asi zaujala fotka srdce,“ popsala návštěvnice výstavy Julie.

Fotografie si můžete prohlédnout do 30. listopadu v holešovickém Vnitroblocku, Pasáži českého designu a The Chemistry Design Storu.