Ve splnění dlouholetého snu Karla Gotta a potěšení pro fanoušky tohoto hvězdného fenoménu českého popu, vyústilo jeho setkání s Richardem Fuxou, kterému se přezdívá vládce českých bilboardů.

Společně uspořádají velkolepou výstavu, která návštěvníkům nabídne unikátní formou zmapovanou umělcovu životní dráhu a profesionální kariéru. Expozice bude probíhat od 8. června do 30. září na lodi na pražské náplavce.

ETAPY A VÝVOJ

„S Karlem Gottem jsem se seznámil před čtyřmi lety, kdy jej zaujala historicky nejnavštěvovanější výstava výtvarného umění v České republice, námi veřejnosti představená nejucelenější sbírka Muchových plakátů. Od té doby jsme si společně pohrávali s myšlenkou, jak souhrnně přiblížit umělcově publiku jednotlivé etapy a vývoj jeho desítek let strávených na koncertních podiích, ve studiích a na cestách," řekl Fuxa.

Karel Gott.
Velká výstava představí 60 let kariéry Karla Gotta

IKONA ČESKÉHO POPU

Výsledkem se stane expozice, jež doposud nemá v českém showbyznysu obdoby.

Originální výstavní show představí mnohonásobného Slavíka v tak kompletním obraze, v jakém jej jeho fanoušci doposud neznali.

Uspořádá ji Nadační fond Richarda Fuxy ve spolupráci s Národním muzeem a zprodukuje ji společnost BigMedia, pojatá bude v trendu veleúspěšných zahraničních výstav, které nabídly neotřelý komplexní pohled na kariéru například Davida Bowieho či Rolling Stones. A čím jsou pro světovou hudební scénu tato dvě jména, tím je (nejen) pro tu českou Karel Gott. Ikonou popu, jejíž životní i kariérní střípky poskládané do uceleného obrazu zaujmou všechny, kterým se vryla do paměti.

Karel Gott.
Karel Gott má rakovinu mízních uzlin, zjistili lékaři při operaci

A těžko v České republice najít někoho, koho by žádným způsobem Mistr neoslovil.

Retrospektivní výstavní show vypráví pozoruhodný příběh nejslavnějšího zpěváka. Vedle toho sleduje změny ve společensko-kulturních konstelacích, se kterými se musel vyrovnávat více než půl století. Hvězda totiž nepadá vzhůru sama od sebe: je výslednicí vzájemného působení samotné star, skladatele, textaře, doprovodné kapely, manažera, vydavatele, ducha a vkusu doby, médií a dostupných technologií, reakcí publika a náhody.