Lucie Bílá, Petr Janda, Václav Neckář, Petr Kolář, Dagmar Pecková, Štefan Margita a také Helena Štáchová s Martinem Kláskem z Divadla Spejbla a Hurvínka. Ti všichni se podíleli na otevření prodejny vydavatelství Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí.

Prodejna se nachází v modrém funkcionalistickém domě Schlögl, jehož historie je již od 30. let minulého století spojena s hudbou - především prostřednictvím zavedené prodejny hudebních nástrojů. Autory návrhu nové prodejny Supraphonu jsou architekti Martin Kačírek a Jakub Děnge ze studia Desk architekti.

Nabídka fyzických nosičů

„Přestože digitální distribuce hudby je aktuálním trendem hudebního průmyslu, mnoho posluchačů stále upřednostňuje poslech hudby či mluveného slova prostřednictvím CD a LP. Po úspěšném spuštění digitálního servisu Supraphonline.cz se tak Supraphon vrací i k možnosti nabídky fyzických nosičů ve vlastní reprezentativní prodejně," uvedla ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová.

Musicpoint nabízí vedle bohatého katalogu Supraphonu také tituly dalších hudebních vydavatelství a zároveň bude i výdejním místem e-shopu, který bude nabízet fyzické nosiče v rámci internetového obchodu Supraphonline. V prostorách nové prodejny se připravují i speciální akce: autogramiády, autorská čtení, koncerty či křty CD.

Čtěte také: Lucie Bílá poprvé v O2 areně! Oslaví tam své padesáté narozeniny