Představení bude začínat za světla a kolem Tybaltovy smrti se začne stáčet k té tmě, což je divadelní efekt, který se k našemu pojetí Romea a Julie skvěle hodí," uvedl Lukáš Trpišovský, který s Martinem Kukučkou tvoří režisérskou dvojici SKUTR. V inscenaci vedle Voříškové a Sklenáře hrají například i Naďa Konvalinková, Saša Rašilov, Lenka Krobotová, Jiří Vyorálek a Dana Batulková.

Slavnosti probíhají až do září 

Podle Trpišovského bylo velmi důležité vybrat lidi, kteří jsou zajímavými typy sami o sobě, tedy výrazné herce do všech rolí. „Jsem rád, že se nám podařilo sestavit celý tým bez kompromisů," dodal Trpišovský.

Celkovou atmosféru představení dokreslují i další osobité počiny tvůrců inscenace – scéna Jakuba Kopeckého, kostýmy výtvarnice Lindy Borárosové, hudba skladatele Petra Kalába a choreografie Jana Kodeta.

Letní shakespearovské slavnosti probíhají od 28. června do 3. září. Vstupenky jsou v prodeji na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal.

Přehlídky pod širým nebem 

Do druhé poloviny vstoupí začátkem srpna i další pražské přehlídky pod širým nebem – produkce divadla Studio Dva na Vyšehradě či Divadla Ungelt na Novém Světě pod Loretou.

První se koná potřinácté a na letní scénu nad Vltavou zve pošesté i zpěváky; v neděli tu vystoupí Petra Janů a skupina Amsterdam. Navíc na domovské scéně na Václavském náměstí odehraje od 8. do 11. srpna reprízy stále vyprodané hry Sex pro pokročilé a koncem srpna divadlo přivítá Léto slovenských hvězd, přehlídku bratislavských divadelních souborů.

Diváci se mohou těšit na Milana Lasicu, Martu Sládečkovou, Zuzanu Mauréry, Csongora Kassaie a další slovenské herce.

Program Divadla Ungelt 

Současným produkcím Divadla Ungelt opět kraluje herečka Simona Stašová, která tu uvádí inscenaci Poslední ze žhavých milenců, v níž exceluje s Petrem Nárožným. Do 7. srpna ji vystřídají hry Filumena Marturano a Drobečky z perníku.

Letní scéna pak nabídne úspěšné tituly Kurtizána, komorní muzikál Touha jménem Einodis a hru Pan Halpern a pan Johnson s Petrem Kostkou a Františkem Němcem. Letné sérii uzavře 1. září večer s názvem Ungelt zpívá.

I tyto produkce pod širou oblohou jistí v případě nepřízně počasí pláštěnky, které dostanou diváci zdarma. K dispozici mají i karimatkové podsedáky a deky. „Nezapomínejte, že jdete na letní scénu – lodičky, kostýmky i kadeřníka odložte až na návštěvu kamenné scény," komentoval to principál Milan Hein.

Čtěte také: Herec Jan Sklenář: Jaká místa mám v Praze rád