Akce tradičně představí novinky různých žánrů od českých i zahraničních spisovatelů. Mezi šestnáctkou nových knih bude i Sběrná kniha od Pavla Kosatíka, která přináší ucelený pohled na dílo a život režisérky Heleny Třeštíkové. Pro milovníky mystérií a napětí Jozef Karika v knížce Trhlina sepsal příběh nevysvětlitelného mizení lidí v pohoří Tríbeč. Básník Milan Ohnisko rozmlouval s hudebníkem Davidem Kollerem a výsledkem je kniha Who The Fuck Is David Koller?.

Praha, Divadlo na Fidlovačce, Křesomyslova 625/4, 5.6.2017
Fidlovačka startuje sezonu „duchařinou“

Knihy pro dospělé i děti

Nové pohádky pro unavené rodiče Michala Viewegha volně navazují na Krátké pohádky pro unavené rodiče, které vyšly před deseti lety. „Velký knižní čtvrtek vítám, protože žijeme ve světě reklamy, kterou potřebují i knížky. Představím pokračování Krátkých pohádek pro unavené rodiče, které se staly k mému překvapení moji nejprodávanější knihou. Takže o tento žánr literatury jak pro děti, tak pro dospělé, je ještě zájem," řekl Viewegh.

Černá skládka. Ilustrační foto.
V Praze rostou černé skládky. Jejich likvidace polyká miliony

Další očekávanou novinkou jsou Povídky na tělo Martiny Formanové. Podruhé na pole literatury vstupuje filmová režisérka Andrea Sedláčková, tentokrát se společenským románem Každý něco tají. Děj knihy Africká zima od českého chirurga Tomáše Šebka, stálého účastníka mise Lékařů bez hranic, se odehrává v jeho posledním působišti v Jižním Súdánu. Světovou beletrii reprezentuje román Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou, třetí díl tetralogie Geniální přítelkyně od autora či autorky publikující pod jménem Elena Ferrante.

Hledaný muž.
KRIMI MIX: Policie hledá muže, který přepadl dívku kousek od metra

Jak postavit železnici? 

Literaturu pro děti a dospívající zastupuje Petra Soukupové v knížce Kdo zabil Snížka?, kterou ilustracemi doprovodila Tereza Ščerbová, držitelka ocenění Zlatá stuha z let 2015 a 2016. Martin Sodomka po předcházejících výpravách do světa automobilů a motorek tentokrát ve výpravné publikaci Jak postavit železnici: Technická pohádka ze století páry zve děti i jejich rodiče mezi vlaky.
Postupně se Velký knižní čtvrtek, jež měl pomoci knihám a knihkupcům v době ekonomické krize, rozrostl na dvě opakování za rok. Před pšti lety byly zařazeny do nabídky e-knihy a předloni se přidaly i audioknihy v podobě Velkého audioknižního čtvrtku.

Výstava Game On zaměřená na historii videoher začíná 21.září  v hale číslo 40 Pražské tržnice v Holešovicích
Videohry v galerii? Skvělý nápad