„Akustické produkce lze provozovat s použitím přídavných zesilovacích zařízení pouze, je-li to nezbytné pro slyšitelnost produkce v daném místě," píše se v návrhu novely vyhlášky.

Návrh rozšiřuje seznam ulic, ve kterých je hudební produkce zakázána – přibyla Mostecká ulice na Malé Straně. Nově by tak ve vyhlášce mělo být celkem 18 ulic a prostranství, kde je hudební produkce zakázána.

Zpěv či hra na hudební nástroj jsou již zakázány například v Celetné ulici, na Hradčanském náměstí, v Husově, Jilské nebo Karlově ulici. Takzvané tiché umělecké činnosti, jako jsou třeba pantomima nebo živé sochy, jsou na těchto místech povoleny.

Zákaz zvířat

Vystupující zřejmě budou mít od července také zakázáno při produkci využívat zvířata. Zkrácena má být také doba, kdy je možné busking provozovat. Zatímco nyní je to od 10 do 21.30 hodin, nově to zřejmě bude od 9 do 21 hodin. Vystupující nesmí zabírat více než dva metry čtvereční na osobu.

Pouliční produkce je v ulicích Prahy povolena více než dva roky. K první změně ve vyhlášce sáhlo město již loni. Vznikl seznam míst, kde je busking zcela zakázán, nebo částečně omezen.