Během večera budou poprvé také představeny medailonky Olgy Špátové, ve kterých si Den Potmě vyzkoušela Iva Janžurová, Daniela Kolářová a Anička a Bolek Polívkovi. V rámci akce si čtyři známí herci zkusili upéct štrůdl, nakoupit na Havelském tržišti, shrabat listí či jíst polévku poslepu.

Čtěte také: Tomáš Klus a další celebrity pokřtil autobus kavárny Potmě. Máme fotky!

„Z počátku jsem byla bezradná, úplně dezorientovaná. Snažila jsme se orientovat hmatem, čichem a sluchem. Zhruba po hodině jsem se trochu uklidnila, ale neuměla jsme si vytvořit představu prostoru kuchyně, kde jsem připravovala štrůdl. Byla to nová zkušenost a uvědomila jsem si, že bych se musela hodně učit, abych uměla samostatně žít. Jsem za tuto lekci ve tmě upřímně vděčná," uvedla herečka Kolářová, která na koncertě Světlo pro Světlušku usedne s Annou Polívkovou a kajakářem Vavřincem Hradílkem ve speciálním call centru.

V minulých letech si Den Potmě již vyzkoušeli například Ivan Trojan, Jiřina Bohdalová, Simona Stašová, Viktor Preiss či Saša Rašilov. Benefiční večer je vyvrcholením celoroční práce Nadačního fondu Českého rozhlasu a poděkování dárcům, kteří projekt Světluška podporují. Návštěvníci a diváci mohou během večera zaslat prostřednictvím dárcovských SMS zpráv z mobilních telefonů finance ve prospěch konta pořádajícího fondu. Zaslané peníze pořadatelé rozdělí na různé projekty ve prospěch nevidomých. Více informací se nachází na stránce www.svetluska.net.