„Koncert bude výjimečný jednak zajímavým hostem a především tím, že patnáct let slaví kapela, která jako první u nás zpívala anglicky a dnes už je z ní v podstatě kult," podotýká programový manažer Žlutých lázní Jan Žampa.

Dalším koncertem bude vystoupení světové hvězdy Alt-J v žánru alternativního pop-rocku, který se uskuteční 17. června, v červenci se pak ve Žlutých lázních představí americká houslistka Lindsey Stirling.

Letos nově mohou návštěvníci Žlutých lázní využít takzvané konzumační vstupné. Poukázky v hodnotě padesát a třicet korun, které dostanou u vchodu po zaplacení vstupné, mohou v areálu libovolně projíst, propít nebo vysportovat.

Čistota a vysoký standard

„Nechtěli jsme areál otevřít úplně zdarma, abychom zachovali jeho čistotu a vysoký standard. Zároveň však chceme vyjít vstříc návštěvníkům, kterým platby vstupného komplikovaly krátkodobé využití sportovišť nebo možnost zajít si k nám pouze na rychlý oběd," zmínil Libor Votruba ze společnosti Taiko, která areál provozuje.

„Poukázky mohou hosté použít ve kterékoli restauraci, stánku s občerstvením, na jakémkoliv sportovišti také na vstup do dětského koutku," upřesnil.

Výjimku budou tvořit větší koncerty či akce, které nepořádají Žluté lázně, ale pouze jim poskytují prostor. Každý den po 17. hodině pak zůstává vstup do prostoru zdarma.

Celoroční provoz a stánek pro cyklisty

V uplynulých devíti letech končila „lázeňská" sezona v Praze s koncem léta. Letos nabídne sportovní a rekreační prostor několik akcí také během zimy.

Cyklisti a in-linisti, kteří projíždí po cyklostezce kolem Žlutých lázní, mohou navíc od letošního roku využít stánek s občerstvením přímo na trase. Nachází se u tramvajové zastávky Dvorce.

Mezi pravidelnými akcemi nebude v roce 2015 ve Žlutých lázních chybět letní kino, které bude promítat od 9. června. Lázně nabídnou i přednášky z cest žlutého trabantu, představení stand up komedy Na Ležáka a taneční workshopy se salsou a latinem.

V létě se uskuteční i různé soutěžní sportovní a exhibiční akce, jako je Wake Jam nebo akce S kočárkem Prahou. Od 1. července do 28. srpna bude pro děti v areálu lázní k dispozici dětský příměstský tábor Sluníčko v čele s novým maskotem Kvidem.

Žluté lázněAreál na břehu řeky Vltavy v Praze 4 nabízí travnatou pláž, pět hřišť na plážový volejbal, obří šachy, nohejbal, stolní tenis, pétanque i dětský koutek. K zapůjčení je paddleboard, wakeboard nebo šlapadla. V prostoru je několik barů a občerstvovacích zařízení.