Knihex je místem setkání nakladatelů a čtenářů, kde návštěvníci kromě prohlížení a nakupování knih můžou zabavit sebe i své děti. Jednotlivá nakladatelství nabídnou své workshopy a budou prezentovat nové knihy. Celý den doprovodí hudební vystoupení. Součástí Knihexu je antikvární stánek, kam můžou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné si zase koupit. Přijede také minibibliobus Oskar Městské knihovny.

Ilustrační foto.
Spisovatelka Šrámková: Děti čtou. Špatné knihy je ale otráví

Malá nakladatelství mají horší pozici na trhu

Akce umožňuje nakladatelům jejich společnou prezentaci na veřejnosti. Proti velkým nakladatelským domům mají malá nakladatelství horší pozici na trhu, protože vydávají knihy v menších nákladech a nejsou tak pro distributory a knihkupce moc zajímavá.

Na prodejním trhu budou mít například své stánky nakladatelství Atlantis, Baobab, Cesta domů, Dauphin, DharmaGaia, GplusG, HOST, Knihovna Václava Havla, Maťa, Národní filmový archiv, Nová beseda, Paseka, Parapet Books, 65. pole či časopisy A2 a Fotograf, antikvariát Fryč a komiksový obchod No Ordinary Heroes. Více informací je na www.knihex.cz.