Hlavním lákadlem večera bylo světelné představení, takzvaný videomapping. Dále se návštěvníci mohli nechat vyfotografovat s kafkovskými motivy. Židovskou tematiku podtrhovala živá hudba v podání Pražské jidiš kapely. "To vše je doprovázeno Kafkovými citáty ve fyzické papírové podobě i prostřednictvím vstupů herce Jana Slováka," řekl zástupce ředitelky Společnosti Franze Kafky Tomáš Chlebeček.

Knihkupectví Franze Kafky.
Ředitelka Markéta Mališová odchází z vedení Centra Franze Kafky

Součástí společenského večera byla prohlídka míst, která jsou spjatá s životem spisovatele. "Kafka se tolikrát za život stěhoval jak sám, tak jeho rodina se častokrát stěhovala. Některá místa jsou notoricky známá, na Staroměstském náměstí, v Celetné, Zlatá ulička na Pražském hradě, ovšem těch míst je celá řada, ale velká většina z nich už neexistuje v autentické podobě, ve které existovala během Kafkova života, protože proběhla asanace. Návštěvníci těchto turisticky zatížených míst většinou ani nemají potuchy, že to konkrétní místo je spojeno s Kafkou," řekl Chlebeček.

Akce Kafka4ever se poprvé konala v roce 2016, od loňského roku je doprovodnou akcí Signal festivalu. Každý ročník je trochu jiný. "V letošním roce nám výrazně přeje počasí, takže doufáme, že to bude příjemný zážitek pro všechny návštěvníky naší akce," dodal Chlebeček.

Festival Signal 2016
Světla Signal festivalu rozzáří metropoli. Letos poprvé zamíří i do Prahy 8

Nezisková organizace Společnost Franze Kafky vznikla v roce 1990 s cílem obnovit obecné povědomí o významu kulturní plurality středoevropského regionu, kde spolu po staletí žili Češi, Němci a Židé. Symbolem těchto tradic je pro ni právě jméno Franze Kafky, jehož tvorbě věnuje pozornost.

Kafka se narodil v Praze 3. července 1883. Vystudoval práva na německé univerzitě a pak pracoval v Dělnické úrazové pojišťovně. Zemřel 3. června 1924 na tuberkulózu. Kafkovo literární dílo obsahuje kratší povídkové prózy, z toho množství fragmentů, tři nedokončené romány, deníky a korespondenci. Jen menší část svého díla vzal Kafka na milost a dal souhlas k jeho vydání za svého života.

Rodný dům Franze Kafky.
V domě Franze Kafky vzniknou rezidenční byty pro spisovatele ze zahraničí