„Nazkoušením hry Mnoho povyku pro nic se tak připojujeme ke stovkám divadel po celém světě, které letos vzdávají hold Williamu Shakespearovi. Tento rok totiž uběhlo čtyři sta let od jeho smrti. Jsme nadšení, že jsme pro režii tohoto představení získali režiséra Guye Robertse z Prague Shakespeare Company, který se souborným shakespearovským dílem zaobírá už mnoho let a získal za svou práci mnoho mezinárodních ocenění," řekl ředitelka divadla Hana Heřmánková.

V hlavních rolích Mnoho povyku pro nic se představí Lucie Benešová, Roman Zach, Karel Heřmánek jr., Veronika Žilková, Martin Zbrožek, Dana Morávková, Nikol Kouklová, Veronika Freimanová, Petr Pospíchal, Zdeněk Dušek a další.

„Jsem poctěn, že Mnoho povyku v Divadle Bez zábradlí režíruji. Jejich představení Garderobiér a Jistě, pane premiére se mi velmi líbila. Příležitost nazkoušet hru ve spolupráci s Lucií Benešovou jako Beatrice, Romanem Zachem jako Benedicem a dalšími, je pro mne úžasnou zkušeností. Spolupracujeme také s panem profesorem Martinem Hilským, jehož překlady jsou vynikající a opravdu zachovávají podstatu Shakespeara," řekl Guy Roberts.

Dodal, že nemá obavu ani z jazykové bariéry: "Dobří herci se poznají bez ohledu na to, jakým jazykem mluví, a my máme velké štěstí na obsazení."

Ze čtené zkoušky komedie Mnoho povyku pro nic v Divadle Bez zábradlí v Praze.

„Hru jsme pojali jako živé rozhlasové vysílání z roku 1942. Všechna představení budou vysílána živě přes internet, stejně jako se vysílaly staré rozhlasové hry. Piloti a ženy Spojenecké armády (kde společně s Brity bojovali Australané, Američané i Čechoslováci) se sejdou, aby společně připravili rozhlasovou verzi Mnoho povyku pro nic a podpořili tak morálku vojáků na frontě. Vše je zasazeno do období Československé exilové vlády v Londýně, která bránila svobodné a demokratické Československo," přiblížila hru mluvčí divadla Bez zábradlí Zlata Jílková

Guy Roberts k tomu doplnil: „Představení je také poctou českým pilotům, mužům a ženám, kteří bojovali ve druhé světové válce. V naší produkci hraje roli Klaudia, a zároveň slavné československé letecké eso, seržanta Josefa Františka, Karel Heřmánek jr., který ji už sehrál v angličtině s naší divadelní společností Prague Shakespeare Company v divadle Kolowrat."

Premiéra představení Mnoho povyku pro nic je v Divadle Bez zábradlí naplánována na pátek 20. května. Reprízy na středu 25. května a úterý 31. května.

Čtěte také: Vilma Cibulková si v Divadle Bez zábradlí 'střihla' Johanku z Arku