„Smyslem akce s podtitulem 'organizujeme sraz neorganizované mládeže' je zejména setkání přátel, pro které je underground víc než pouhá kulturní definice," uvedl Drápal.

Vystoupí řada undergroundových kapel 

Vzhledem ke zdravotní indispozici Pavla Zajíčka se neuskuteční plánovaný koncert skupiny DG 307, která na začátku 70. let stála u zrodu českého undergroundu.

Posluchači se však mohou těšit například na plzeňský Burgtheater, který zhudebňuje poezii Vratislava Brabence, divoký saxofon v Triu Mikoláše Chadimy nebo křest nového alba DekadentFabrik. Závěr programu obstará Krch-Off band pod vedením dekadentního básníka J. H. Krchovského a výjimečné vystoupení jen zřídka koncertující formace Půlnoc.

Pod hlavičkou vydavatelství vyšlo asi 130 titulů 

Vydavatelství Guerilla Records bylo založeno na podzim 2001 s úmyslem zachovat stopy českého undergroundu. Desetileté výročí oslavilo v listopadu 2011 dvoudenním festivalem nazvaném Pocta českému undergroundu v Divadle Archa.

Vzhledem k velkému úspěchu v Arše zorganizovali ještě dva velké koncerty - druhou Poctu undergroundu v roce 2012 věnovanou zesnulému Ivanu Jirousovi a o dva roky později Magorovo Vydří v Arše jako upomínku na jeho nedožité 70. narozeniny. Pod hlavičkou Guerilla Records vyšlo přibližně 130 titulů staršího i aktuálního tuzemského undergroundu. Více informací se nachází na www.guerilla.cz.

Čtěte také: Ondřej Ruml vydal album Nahubu natočené bez použití nástrojů