Ždichyncová se narodila 17. února 1922 a tanec patřil k jejím zájmům už od dětství. Nejprve navštěvovala taneční školu Ely Březinové,  později přestoupila do taneční školy Heleny Štěpánkové. Studovala na Taneční konzervatoři v Praze a Taneční katedře Divadelní fakulty Akademie múzických umění. Později nastoupila do angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě a to jako sólistka baletu.

Filip Barankiewicz, nový umělecký ředitel baletu Národního divadla
Klasika je náš základ i poklad, říká nový šéf Baletu Národního divadla

Aktivní taneční dráhu skončila v roce 1959

V Ostravě působila od roku 1939 až do 1942 a později se sem vrátila v letech 1946 – 1948 jako sólistka. Od 1. srpna 1948 byla členkou baletu ND. Z rolí, které tu ztvárnila lze připomenout Mášenku v Louskáčkovi, Zlatovlásku v baletu Z pohádky do pohádky nebo Svanildu v Coppélii. Byla především představitelkou charakterních a výrazových rolí.

Aktivní taneční dráhu ukončila v roce 1959. Působila jako pedagožka, baletní mistryně i asistentka choreografie v ND. Na Hamu vyučovala až do roku 1987. Spolu s Naďou Sobotkovou a Olgou Páskovou patřila k zakládajícím pedagožkám Baletní přípravky ND. Zde působila do roku 1963.