designSupermarket představí tvorbu mladých autorů z oblastí móda, šperk, produktový design, grafický design a ilustrace. Festival každoročně vedle nákupů a předvánoční atmosféry přináší také odborné přednášky a výstavy designu.

Letos pro své návštěvníky chystá kurátorský projekt European Design Stories, představení designérů z prestižního nizozemského festivalu Fashionclash či přednášku izraelské návrhářky Danit Peleg, která jako první vytvořila módní kolekci pomocí domácí 3D tiskárny.

To nejlepší z mladého designu uplynulého roku představí festival designSupermarket.Tradiční součástí akce je také knihkupectví, kde se objeví knihy a magazíny zaměřené zejména na umění, design, módu a architekturu, ale také knihy pro děti s originální grafikou a kvalitním obsahem. Příjemné zastavení a místo pro odpočinek poskytne kavárna a čítárna.

Nabitý večerní program po skončení prodejní doby festivalu bude mít podobu večírků s lokálními hudebními projekty a djs. Dalším místem setkávání a letošní novinkou bude večerní pop-up cocktail bar.

designSupermarket s podtitulem „Nový design českých Vánoc. Vánoce českého designu" nabídne nejen příjemné místo pro předvánoční nákupy, ale také neformální prostředí pro setkávání návštěvníků s tím nejlepším ze současného mladého designu. Festivalový pas včetně katalogu je za 130 korun na 4 dny. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Více informací ZDE.