I takové obrázky se naskytly 15 000 lidí, kteří zavítali do Benešova na Sázavafest. Tento, konkrétně z přelomu sobotní noci a nedělního rána, patřil k těm posledním, jež završily nakonec vydařený, už 12. ročník festivalu.

Čtěte také: SPECIÁL Sázavafest 2012

Letos patřila akce hlavně domácím kapelám. Přes hodně slušná vystoupení mexických Molotov (Deník informoval v sobotu a dnes přinášíme exkluzivní rozhovor), amerických Fun Lovin' Criminals, francouzských Lyre le Temps, německých recesistů se zálibou v sovětském kosmickém programu Cosmonautix totiž až na hlavní hvězdu Paula Oakenfolda bylo nejvíc plno na Anetu Langerovou, Mňágu a Žďorp slavící 25. narozeniny, Mandrage nebo závěrečný set Sta zvířat, kteří na Sázavafestu dle pelhřimovské agentury Dobrý den trhli domácí rekord, když za tři dny zazpívali sto písní (a dva bonusy k tomu).

Program na pěti scénách, mezi nimi i nové taneční, doplňovaly i kuriozity v podobě Tech zóny ČVUT, ve které se proháněli roboti, nebo věčně plný dětský koutek.

Až na malou část pozdní čtvrteční noci pořadatelům vyšlo i to možná nejdůležitější: počasí.

A největší osobní zážitek? Noční koncert Krausberry v Balbínce a Balbínka jako celek. Jedna z nejosobitějších scén, kterou na tuzemských festivalech najdete. Uzdravený frontman Krausberry Martin Kraus je hrdina! Skoro takový jako Jiří Hrdina, nepřehlédnutelný muž s buřinkou, který v Balbínce po celé tři dny (stejně jako v minulých ročnících) osobitě uváděl všechna vystoupení.