Kolekce pro výstavu nazvaná Tubbies vznikala ve spolupráci se společností Tvarmetal v letním semestru 2016/2017. Společnost vyrábí ohýbané trubky pro automobilový průmysl, zadání pro studenty bylo navrhnout bytové doplňky a nábytek.

Kostel Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze.
Profesor UMPRUM: Plečnik hledal nadčasová řešení

Studenti se zabývají i interiérovými doplňky 

Na bruselské přehlídce budou práce pěti studentů. Aleš Kachlík se prezentuje židlí Bohém, která vychází ze staré školní klasiky, ale je určena především pro posezení v restauracích a domácnostech. Čistou linií a velkým důrazem na funkčnost se vyznačuje stojan na oblečení Hank Ludmily Esterkové.

Vedle nábytku se studenti zabývali i interiérovými doplňky. Terézia Rapčanová, autorka zrcadel Round, pracuje s masivním vzhledem železa a křehkostí skla. Lustr Aboneu Tomáše Rachunka balancuje na hraně s minimalismem a industriální estetikou, které vytváří silné napětí mezi sklem a kovem. Terezie Lexová využívá ve svých světlech Perfora perforaci ohýbaného plechu.

Vysoká škola uměleckoprůmyslová (UMPRUM)
UMPRUM by mohla mít novou budovu s dílnami na konci roku 2018

Ateliér produktového desingu vedou bývalí absolventi 

„Studenti využili spojení nevšední technologie a designu. Nacházeli zajímavou vizualitu v tvarosloví modernistické či brutalistní architektury, která se v poslední době stala silným inspiračním zdrojem nastupující generace. Nábytek do továren či škol 70. let 20. století v socialistickém sektoru najednou ožívá v nových souvislostech a posunuté estetice," uvedl jeden z vedoucích ateliéru Jan Němeček.

Ateliér produktového designu od roku 1999 vedou bývalí absolventi UMPRUM Michal Froněk a Jan Němeček ze studia Olgoj Chorchoj. Ateliérem mimo jiné prošli dens známí designéři Jan Čtvrtník, Jan Čapek, Vladimír Žák, Roman Vrtiška nebo Lucie Koldová.