Největší hity šedesátých let zazpívají za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu nebo Maláskovy kapely Marta Kubišová, Aneta Langerová, Vojta Dyk, Jana Kirschner, Lucie Bílá, Marta Jandová, Tereza Černochová, Vojta Dyk, Matěj Ruppert, Xindl X a Honza Křížek.

Přestože se ikona sametové revoluce Marta Kubišová loni v listopadu ve Velkém sále Lucerny se svým publikem rozloučila, na vzpomínkové akci vystoupí a bezesporu je největším lákadlem.

DJ Loutka.
Zemřel jeden z nejznámějších českých dýdžejů DJ Loutka, stálý host klubu Roxy

Naopak jméno Lucie Bílé na seznamu účinkujících vyvolalo veřejné diskuse nejen na sociálních sítích. Zpěvačce její kritici vytýkají účinkování po boku ruského souboru Alexandrovci. V Česku s nimi vystupovala hned několikrát.

Rozhlas si za Bílou stojí

„Na koncertě k výročí sovětské okupace 1968 zapěje Lucie Bílá, která jindy zpívá a vychvaluje Alexandrovce. To je takový český styl připomínání naší historie. Hlavně uspořádat mega akci s celebritami, ale moc nad tím nepřemýšlet,“ kritizuje na svém Twitteru účast Bílé na koncertu například senátor Václav Láska.

Český rozhlas si za výběrem interpretů stojí. „I Marta Kubišová se postavila za Lucii Bílou a na koncertě ji chce,“ uvedla za pořádající Český rozhlas vedoucí Oddělení komunikace Blanka Bumbálková.

Srpen 1968. Okupace vojsky Varšavské smlouvy se podepsala i na Nuselských schodech. „Nechceme zrádce za naše vládce. Neutralita. Pryč s okupanty.“
Výstavy, koncerty i bohoslužba. Výročí 50 let od okupace připomenou různé akce